In aprilie 2011 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare prin care vand parterul unui imobil format din parter + etaj.Am luat un avans la semnare iar restul trebuia sa-l primesc dupa un an. In acest interval de 12 luni eu trebuie sa fac demersurile necesare pentru separarea etajului si intabularea lor in cartea funciara.Acest termen poate fi prelungit cu acordul partilor.
Dupa un an nu am primit restul banilor pe motivul ca nu s-au facut actele si refuza sa semneze prelungirea termenului.
Mentionez ca actele nu sau finalizat din vina cumparatorului pentru ca a facut modificari.A daramat un perete interior a mutat baia,intrarea in imobil etc.
Primaria cere o modificare a proiectului pe care refuza sa il faca.Diferenta ce trebuia sa o achite nu o da pe motiv ca nu s-a finalizat actele.(Dar nici nu are bani,a spus ca ii ia imprumut )
Ia-m propus sa ii dau bani dublu inapoi comform promisiuni dar vrea inca 10000 de euro in plus peste dublu pentru investitiile facute de el.(fara aprobarea mea)
Refuza categoric orce discutie.
am facut o adresa in scris prin avocat in care am cerut un alt termen si sa intocmeasca modificarea proiectului. dar nu s-a prezentat. mai mult mi-a spus ca nu semneaza alt act si poate locui bine merci si faca acte.
Dupa 6 luni si 10 zile am primit o comunicare de la Oficiu de cadastru cum ca se noteaza in CF promisiunea bilaterala de vanzare cumparare.
Din cate am inteles aceasta se poate face doar in cazul in care se cere unei instante sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.
Intrebarea mea este: eu nu trebuia sa fiu chemat pentru ami da acordul?se da un termen de semnare?
ce solutie am sa rezolv aceasta problema.Multumesc,