avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate roby2001

Activitate roby2001

In data de 08.04.2008 am incheiat un antecontract pentru a cumpara un teren am convenit pentru o suprafata de 375 mp pentru care eu trebuia sa achit 18750 euro. am dat un avans de 15000 euro urmand ca restul de 3750 euro sa-i achit pana in data de 28.05.2008 data cand vanzatorul era obligat sa intocmesca dosarul terenului (cadastrul) va aduc la cunostinta ca eu am convenit sa-mi construiesc casa pe terenul lui fara autorizatie sperand ca actele or sa se rezolve imediat si dat fiindca stateam cu chirie. am umblat peste tot sa se faca cadastru eu am achitat taxele inclusin taxa de urgenta dar el a avut probleme cu terenul (in total a avut un ha si ceva din care a vandut mai multe bucati doar ca atunci nu se facea cadastrul ci se scadea din titlul de proprietate . in toamna lui 2008 i-am zis la vanzator ca o sa-i dau restul de bani prin banca dupa ce o sa iasa actele ... au trecut 3 ani si jumatate adica in 2011 cand s-a finalizat cadastrul terenului ramas vreo 4000 mp si cadastrul ptr bucatica mea de 471 mp conform masuratorilor. de aici a inceput problema mea a inceput sa ma santajeze fiinca eu mi-am facut casa fara sa am actele mele si i-mi cere sume de bani in plus pentru diferenta de teren adica de la 375 la 471 , 96 mp . din necazurile pe care mi le-a creat m-am imbolnavit (adica infarct) m-au pensionat medical si uite asa am ajuns eu sa ma rog sa-mi faca actele si va intreb daca am vreo posibilitate sa am actele mele dat fiind faptul ca el mi-a creat aceasta problema si m-a pus in imposibilitatea sa-mi platesc la timp datoria sa-mi fac actele si sa nu fie nici o problema . inteleg eu am fost naiv , prost si m-am apucat de casa fara acte dar el daca nu si-a respectat promisiunea sa-mi dea actele pana cel mult la data de 28 mai 2008 il absolva de orice ca si cum nu s-a intamplat nimic deosebit?
multumesc anicipat