Multumesc inca o data.Va spusesem ca am solicitat si sfatul unor avocati,probabil nu specializati pe probleme de urbanism si construtii,si m-au avertizat in legatura cu ordonanta presedintiala la care trebuie depusa o suma de bani pe care o poti pierde daca se constata ca ai oprit lucrarile constructiei fara sa ai dreptate.Eu asta as vrea sa stiu-daca am sau nu dreptate.Ultima avocata mi-a spus ca fiecare sector are regulile lui de urbanism si in functie de ele emit certificatele de urbanism.Eu nu ma pricep,am incercat sa citesc si din ce am inteles ar fi trebuit sa fie solicitat un studiu de insorire daca distanta dintre cladiri este mai mica decat 1/2 inaltimii celei mai mari.Dar se pare ca totul poate fi interpretat.Aveti cunostinta despre cineva specializat pe astfel de probleme ?Daca tot mi-ati intins un deget,acum indraznesc sa va solicit un ajutor concret.Oricum va multumesc,sunteti singura persoana care mi-a dat niste raspunsuri mai putin evazive.
In primul rand,multumesc pentru raspuns.
Am fost la primarie,si,la insistentele mele,mi s-a aratat certificatul de urbanism in care nu este cerut studiu de insorire.Mai mult chiar,doamna care lucra la sesizarea mea-pe care nu a terminat-o,desi au trecut 2 luni de la depunere,mi-a comunicat verbal ca nu este nevoie de nici un studiu de insorire si ca am pretentii cam mari,imi trebuie lumina,ar trebui sa ma obisnuiesc cu ideea ca stau in Bucuresti ,astea sunt conditiile,trebuie sa le acceptam.
Pt. ca nu am primit inca raspunsul scris,m-am inscris in audienta in data de 09.12.2015.
Am incercat sa ma informez despre aceste reguli ,am vorbit cu arhitecti si cu 2 avocati.Toata lumea se balbaie.Toti imi spun ca depinde de primarie.
Eu ce ar trebui sa fac?Sa stau cu mainile-n san neputincioasa?Sa dau primaria in judecata urmand ani de procese in urma carora nu stiu daca se rezolva ceva?Nimeni nu-mi poate spune daca acel ordin al ministerului sanatatii privind insorirea trebuie pus in practica si daca da,cine se ocupa de verificarea lui?
Va rog,am mare nevoie de ajutor.
In zona sunt case vechi parter,dar au inceput sa apara si vilute cu 1 etaj,iar la o distanta ceva mai mare se construiesc acum si blocuri.
Pe terenul alaturat casei noastre se construieste o casa P+E+M cu inaltime de 10m la distanta de 60 cm de hotar .Casa noastra este numai parter iar constructia noua este asezata la 3 m, paralel pe latura sudica in asa fel incat o umbreste total.Va rog sa-mi spuneti daca nu ar fi trebuit sa existe un studiu de insorire care sa arate in ce masura ne afecteaza iluminatul si,daca da,cine trebuia sa-l solicite si cine verifica existenta lui.
Mentionez ca am facut sesizari la primarie si la inspectorat dar inca nu am primit nici un raspuns scris ci numai verbal de la primarie-nu mai este nevoie de studiu de insorire. Cum ar trebui sa actionez in continuare?.Stiu ca exista un ordin al MS privind normele de igiena si sanatate a populatiei.Cine il aplica?