avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate Stache

Activitate Stache

Buna ziua! Am fost sunata repetitiv de catre un functionar de la Directia Taxe si Impozite Sector 5 pt a ma prezenta la dansul cu documente personale (CI, certif de mostenitor, etc) in vederea "determinarii obligatiilor fiscale" pt imobilul in care locuiesc in calitate de coproprietar/mostenitor.
M a amenintat cu amenda si "ca ma cauta cu polita" daca nu ajung pana la sfarsitul saptamanii " la biroul dansului.
Mentionez ca NU inregistrez restante la impozitul pe cladire /teren si ma mult decat atat am primit calculul pt plata impozit 2018!
Este obligatia mea legala de ama prezenta la DITL asa cum pretinde domnul? Este legal modul in care procedeaza dansul? Care este temeiul legal ? Ce legatura are "stabilirea obligatiilor fiscale cu actul meu de identitate?

Multumesc !
Răspuns la discuția Incredintare tutela minor
Multumesc frumos pt raspuns!
Răspuns la discuția Incredintare tutela minor
Va multumesc frumos pt raspunsul prompt!
Insa exact situatia aceasta nu ma interesa. Poate nu am reusit sa formulez clar intrebarea, de aceea reformulez: pot obtine statutului de "parinte custodian", sa mi se acorde custodia totala a copilului in conditiile absentei prelungite macar, a tatalui din tara?
O alta formulare : ma intereaza exercitarea autoritatii parintesti exclusiva
Care sunt sansele reale pt a obtine o custodie exclusiva?

Multumesc!
Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de "parinte custodian")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de concubinaj, recunoscut de catre tatal sau, purtand numele acestuia, in cazul in care tatal lipseste mai mult de 6 luni pe an din tara? (lucreaza in strainatate)
Asta in conditiile in care implicarea si prezenta tatalui in viata si educatia, copilului sunt (mai mult decat )sporadice, deloc constante si consecvente. Precizez ca nici contributie materiala ritmica,constanta nu exista.
Si in conditi ain care ai nevoie in anumite cazuri de acordul scris al tatalui, de ex in cazul in care doresti sa mergi in vacanta in strainatate cu copilul, sau inscrierea la gradinita, unde ti se solicita copii dupa actele de identitate ale ambilor parinti, etc.

Multumesc anticipat pt raspuns!