avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate emma_ema

Activitate emma_ema

Răspuns la discuția pensie alimentara

Din subiecte citite pe forum am inteles ca nu pot face nimic decat in cazul in care nu plateste doua luni consecutiv www.avocatnet.ro/content/for...

Inca o intrebare...observ ca pentru a formula o plangere pentru abandon de familie in cazul in care nu plateste pensia alimentara este necesar sa nu plateasca doua luni consecutiv. Dar daca plateste o luna da una nu permanent? In acest caz nu rezolv nimic.....
Mai adaug stresul, timpul si banii cheltuiti prin tribunale...si practic nu rezolv problema initiala.
Ce pot face sa il pot obliga sa plateasca permanent drepturile copilului?
Multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri. Tara de origine este Turcia. Din cate observ se poate executa. Dar poate nu va fi cazul...
Dar daca cunosc domiciliul lui stabil din tara de origine? Asta in cazul in care nu isi schimba adresa domiciliului.
Cat poate dura un astfel de proces? Ma gandesc ca nu se va prezenta, va urma amanari... iar amanari, si in aceasta perioada, pana la stabilirea unei sume de catre instanta, nu o sa plateasca nimic copilului.
In cazul in care se pronunta instanta, si el in viitor va fi plecat din tara pentru o anumita perioada, si nu va plati, poate motiva ca nu a fost in tara?
Sau in conditiile in care va pleca definitiv din tara, copilul fiind inca minor, il mai pot obliga la plata pensiei alimentare stabilita prin hotarare judecatoreasca?

Multumesc.

Buna ziua,
Am un copil de 11 ani dintr-o relatie de concubinaj cu un cetatean strain, recunoscut la varsta de 8 ani. Tatal a obtinut in 2011 permis de sedere in Ro ca membru de familie pentru 5 ani, anterior avand permis de sedere pentru afaceri. Nu avem stabilita prin hotarare judecatoreasca pensie alimentara, tatal contribuind lunar cu sume cuprinse intre 300 si 500 lei. Numai ca in ultima perioada cam "uita" sa contribuie la intretinerea copilului.
Ma gandeam sa deschid actiune in instanta pentru stabilirea pensiei alimentare, numai ca am vazut ca potrivit noului cod civil custodia este comuna, si contributia "in natura".
Am incercat sa discut cu el, sa rezolvam amiabil, dar se rezolva o luna, doua, si iar povestea se repeta. Am obosit sa ma rog de el, sa ii explic necesitatile copilului.

In cazul rezolvarii in instanta as dori si cateva costuri estimative.
Multumesc,
Ema