avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Activitate geicugeorge

Activitate geicugeorge

Buna ziua,
Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta, am 25 din de ani, de la 14 am handicap gradu I, vreau sa-mi fac si eu dosar pentru pensia de invaliditate, intrebarea este:
Daca am facut contractu de asigurat (stagiu minim de cotizare) dupa ce am obtinut decizia medicala de incadrare in grad de invaliditate mai pot primi pensie? Decizia mediaca este luata pe 05-10-2014 si contractu la Casa de Pensii este facut pe 11-10-2014.
Va multumesc!
Răspuns la discuția pensie de invaliditate
Buna ziua,
Am 24 de ani, grad I de handicap, grad I de invaliditate, in 23-11-2012 am depus la Casa Teritoriala de Pensii dosar pt pensie de invaliditate. Am primit zilele astea de la Casa de Pensii o dicizie in care se motiveaza " Se respinge cererea privind acordarea pensiei de invaliditate deoarece nu sunt indeplinite prevederile art. 73 sau 74 din Legea 263/2010". Astazi a mers tatal meu Casa de Pensii sa faca o contestatie cum ca art. 73 este declarat neconstitutional de CCR prin decizia 680/2012, insa persoana care a intocmit dosarul i-a spus ca dosarul a fost respins pentru ca pe decizia medicala de la comisia de expertiza am fost incadrat cu o boala obisnuita si nu cancer. Mentionez ca eu nu am lucrat niciodata, nici la stat nu am cotizat.
Va rog sa ma ajutati/indrumati ce trebuie sa fac mai departe.

Cu respect,
George