Buna ziua.
Sunt angajatul unei companii de transport de persoane international.
Cursele efectuate in tara si in extern sunt platite cu salariu minim pe economie din care se opresc darile catre stat, somaj, pensie,CAS, impozit,etc..si ne mai platesc si diurna per/cursa cum ar fi o cursa din Bucuresti pana la Gallipoli(IT) 170 e cursa este dus-intors, din acesti 170 e imi opresc 20% pentru garantie (regula firmei) siam facut o suma destul de consistenta peste 3000 e, aceasta suma se restituie la plecarea din firma dupa 6 luni. Intrebarea este: firma este obligata sa-mi dea o dobanda?? firma mi-a facut retineri din aceasta garantie cca 500 e invocand diverse aspecte ireale sau neclare, are voie sa faca retineri fara a emite chitanta pentru sumele retinute? Am solicitat inscrisuri sau chitante si au refuzat sa-mi dea. O cursa precum cea de mai sus, se face in 3 zile si mai este posibil sa stam la cap de linie 1-2-3 zile, cum se acorda legal diurna pt timpul condus si pt stationare la cap de linie ?? dar pt sarbatorile legale si pt orele de noapte conduse intre orele 22:00 si 06:00 ??