Va rog sa-mi acordati consultanta in urmatoarea speta:
1. In data de 28.07.2015 (data savarsirii, constatarii contraventiei, intocmirii si comunicarii PV-ului) mi-a fost retinut permisul pentru o perioada de 30 zile pentru trecere pe culoarea rosie.
Am contestat PV-ul, judecarea cauzei este in desfasurare, nu pot estima cand va fi pronuntata hotararea (30-60-90 de zile).
2. In data de 27.01.2016 (data savarsirii, constatarii contraventiei, intocmirii si comunicarii PV-ului) mi-a fost retinut permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei regulamentare.
Speta:
Avem in vedere Art. 221 (1), lit.d) din RAOUG 195/2002:
(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
In ultimii singura suspendare este PV-ul (1) din 28.07.15 pe care l-am contestat si judecata este in desfasurare.
Intrebari:
1. Sanctiunile din PV-ul contestat sunt suspendate pe perioada judecarii pana la o sentinta definitiva si irevocabila?
2. Se respecta principiul nevinovatiei?
3. Ma pot califica sa fac cerere pentru a reduce perioada de suspendare de la 90 de zile la 30 de zile pentru PV-ul (2)?
Daca contest PV-ul (2) si pierd contestatia -
4. Mai pot plati amenda in regim jumatate din minim in 48 de ore de la comunicare?
5. Mai pot face cerere pentru reducerea perioadei de suspendare?
Va rog sa ma ajutati, trebuie sa stiu cu certitudine daca ma calific pentru reducerea perioadei.