avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate angela06

Activitate angela06

Sunt pensionara, la limita de varsta, din aprilie 2010, dar inca lucrez (cumul pensie-salariu). As dori sa adaug la vechimea luata in calcul la pensionare si perioada lucrata dupa data pensionarii. Cum procedez, ce acte imi sunt necesare si daca, pe viitor, in situatia in care voi mai lucra (cateva luni, un an...) pot solicita, din nou, recalcularea?
Este un subiect mai aparte, locuiesc intr-o comuna unde, pana anul trecut, deseurile menajere erau colectate de o S.C., in baza unor contracte incheiate de aceasta cu cetatenii din comuna. In urma cu 2-3 ani, cateva primarii din zona au constituit o asociatie, din care a "rasarit" o S.C. care are in dotare masini pentru colectarea deseurilor, are personal.....si a incasat si taxa de salubritate. Incepand din luna februarie a anului trecut, , aceasta taxa nu mai este incasata direct de S.C.-ul cu pricina ci de....serviciul de impozite si taxe al Primariei si, spre marea noastra mirare, suma reprezentand taxa de salubritate se regaseste in FISA DE PATRIMONIU pe care o are fiecare platitor de impozite din comuna, alaturi de datoriile reprezentand impozitul pe teren, impozitul pe autoturism sau cladire....
nu stiu daca asta este ceva normal / legal, dar ceea ce urmeaza este,clar, anormal: TAXA de SALUBRITATE se calculeaza / incaseaza (pentru o S.C.) fara sa fie incheiat un contract de prestari servicii, fara sa se emita o factura, in baza unei hotarari a Consiliului Local, care suna cam asa: oricine are o proprietate/ o parte dintr-o proprietate in comuna, plateste taxa de salubritate.
Si acum, concret, situatia mea:
dupa decesul tatalui meu, imobilul in care locuiam trei familii (doi frati si parintii), in urma procesului de succesiune, a ramas impartit, teoretic, intre trei proprietari : mama, care are acum 83 de ani si cei doi mostenitori - copiii, in varsta si ei.
De aprox. 20 de ani, imobilul are :doua intrari / porti, doua contoare de gaz, doua de electricitate, doua apometre.... totul impartit in doua, deoarece parintii au stat, mereu, cu mine, in ceea ce numim noi, jumatatea mea de casa. Pana anul acesta, NU AM STIUT CA MAMA MEA , care nu se poate descurca singura, sta asa cum v-am spus mai sus, trebuie sa plateasca taxa de salubritate, evaluata de consilierii nostri, egala cu orice familie, chiar si cu una care are ...9 copii. Am aflat, de la serviciul de impozite si taxe din Primarie, ca, pa anul trecut, are si mama de platit taxa de salubritate la nivel maxim si eu (in total, in jumatatea mea de casa, locuim trei persoane:mama, sotul meu si eu), fara sa se tina cont de faptul ca suntem o singura famile, mica.
Am aflat ca sunt familii mai "arse" decat noi: o vecina, care, dupa succesiune, are casa impartita, teoretic, intre cei patru mostenitori, este trecuta (la PRIMARIE, nu la S.C), cu... patru taxe de salubritate, desi ea locuieste singura in imobil.
Imi cer scuze, am scris, poate, prea mult, dar am vrut sa va puteti da seama / sa intelegeti care este situatia si, daca puteti, sa ma lamuriti cum sa procedez, eu si ceilalti concetateni, pentr a nu fi" luati de FFRAIERI". Va multumesc.
.
Va multumesc mult pentru informatie (scuze pentru intarziere). O zi buna!
In sectorul bugetar, cu norma intreaga, NU dascal, care stiu ca are legi speciale. Va multumesc.
Care sunt conditiile in care un pensionar (pensionat la limita de varsta) poate cumula pensia cu salariul si cu ce tip de contract de munca (pe durata determinata / nedeterminata)?