avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate dandorian

Activitate dandorian

Buna ziua,

Sunt "proaspatul" presedinte al unei asociatii de proprietari (Bloc). Am luat decizia sa actionam in instanta restantierii cu sume peste 5000 RON.

Stiu cum sa inscriu privilegii imobiliare pt sumele respective, voi face si asta.

Pentru a actiona in instanta restantierii, ce trebuie sa fac?
1) Nu stim cu exactitate care sunt proprietarii imobilelor respective, locatarii nu sunt dispusi la comunicare. Cum aflam care sunt proprietarii? Pe certificatul de sarcini pe care il obtin dupa inscrierea privilegiului in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni sunt trecuti proprietarii?

2) Dupa ce aflam care sunt proprietarii, cum aflu ultimul lor domiciliu? ca sa ii citam unde trebuie... Fac adresa la Evidenta Populatiei?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs !
Va multumesc pentru sfat!

Cu o singura intrebare mai deranjez.

Cum se ia decizia cesionarii acestei creante catre firma de recuperari? Ca sa fie totul in regula... sa nu pot fi acuzat eu de catre unii locatari sau de oricinealtcineva ca am un interes anume....

Se supune aprobarii comitetului executiv? Adunarii generale a proprietarilor?

Va multumesc.
1. Eu v-am spus ca se cesioneaza creanta, nu drept de recuperare restanta... desi nu am auzit sa existe asa ceva. Daca va referiti la serviciile prestate de acesti recuperatori de creante, in baza unui contract, nu este cazul, pentru ca dupa CESIUNEA acestei creante, CREANTA LE VA APARTINE LOR, firmei de recuperare. Noi cand semnam actele de cesiune primim 18000 RON.

2. Chiar daca ar instraina imobilul care inregistreaza restantele, nu ar putea sa il instraineze fara ca, cel care il cumpara, sa se oblige sa plateasca restantele. Stiti.... notarul la autentificarea contractului de vanzare cumparare cere adeverinta emisa de asociatia de proprietari care sa ateste plata tuturor datoriilor... altfel... nema vanzare...nema instrainare.

In concluzie,

ynocentta a scris:

Concret implicarea unui tert in procedura de recuperare restante ,garantat obliga la achitarea de sume suplimentare,pentru care nu exista garantia ca vor putea fi recuperate de la debitor


Sarutmana,

nu inteleg la ce va referiti... ce costuri suplimentare? Pe noi asociatia un ne-ar afecta costurile acestea... vor fi suportate de firma care cesioneaza creanta... e problema lor...?!
Buna ziua,

Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari. Avem un singur restantier in bloc, cu datorii totale de 20.000 RON. L-am actionat in instanta pentru recuperarea acestor sume, primul termen este la sfarsitul lui februarie.

Am fost abordati de un domn, angajat al unei firme care se ocupa cu recuperarea de creante.

Acesta ne-a propus sa cesionam creanta firmei respective, primim banii in momentul semnarii contractului de cesiune.

Din ce vad eu... ne-ar avantaja aceasta colaborare... nu ne mai plimbam prin instanta, recuperam banii acum, nu peste 6 luni, 1 an...

Ce ma sfatuiti sa fac? Exista "ascunzisuri" in spatele acestei oferte? Posibile repercursiuni impotriva asociatiei?

Va multumesc!