avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate nicascoala

Activitate nicascoala

Răspuns la discuția restrangere activitate invatamant
eu am gasit asa,
Art. 19 (1)
b) în situaţia comasării prin fuziune a două unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, începând cu data de 1 septembrie 2013, dacă la data la care se efectuează evaluarea cadrelor didactice titulare de aceeaşi specialitate, nu a intrat încă în vigoare actul administrativ cu privire la restructurarea reţelei şcolare şi există două persoane juridice distincte, toate cadrele didactice titulare de aceeaşi specialitate din ambele unităţi de învăţământ cu personalitate juridică se evaluează de aceeaşi comisie de evaluare, conform procedurii prevăzute la lit. a) şi se distribuie, în ordinea descrescătoare a punctajelor/mediilor, în noua unitate de învăţământ creată în urma fuziunii, fiind propuse pentru completare de normă didactică sau restrângere de activitate, începând cu data de 1 septembrie 2013, dacă este cazul, cadrele didactice titulare prevăzute la art. 25 alin. (3), iar dacă reducerea de activitate nu se soluţionează, cadrele didactice cu punctajul cel mai mic/media cea mai mică din lista comună
Art. 25
(3) În cazul apariţiei situaţiilor de reducere de activitate a personalului didactic titular la nivelul unei unităţi de învăţământ, completare a normei didactice sau de restrângere de activitate, situaţii care vizează două sau mai multe cadre didactice titulare la aceeaşi specialitate, se renunţă, în ordine, la:
a, b, c etc
k) activitatea prestată de personalul didactic titular numit/transferat/repartizat în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar sau pe mai multe specializări, în cazul în care la nivelul uneia dintre unităţi de învăţământ/specializări se constată diminuarea numărului de ore;
Răspuns la discuția restrangere activitate invatamant
la scoala care se va desfiinta si se va aronda la noi un cadru didactic ex geografie are 1.2 norma adica 9 ore si e titular acolo si in alta scoala titular cu 1.2 norma.
El va veni la scoala noastra caci se arondeaza la noi si va fi concurs de dosare ptr restrangere cu prof titular de geografie cu norma intreaga de la noi? asta e problema .Eu am citit ca cel care intra in restrangere in urma comasarii este cel cu titulatura in 2 scoli.nu prof de la scoala noastra care are toata catedra aici.
Mi se pare absurd asa deaorece pe fiecare obiect va fi cu 1 prof mai mult decat erau Cei care vin la noi toti functioneaza in 2 scoli- alta scoala si cea care se desfiinteaza.Mi se pare normal sa ramana cu scoala care nu se desfiinteaza unde au 1/2 norma si cealalta jumatate sa o ia la completare fara sa mai strice catedrele la scoala noastra care sunt catedre intregi.
Chiar ca nu mai inteleg nimic.
va multumesc ptr raspuns.Daca aflati ceva cu restrangerea celor care functioneaza in 2 scoli va rog sa-mi spuneti.
Răspuns la discuția restrangere activitate invatamant
multumesc pt raspuns, Scoala mea nu se desfiinteaza iar eu am aici catedra intreaga..Alta scoala se va aronda la a noastra iar profesorii de acolo au catedra la scoala respectiva ( care se arondeaza la a noastra) ca si completare ( ptr ca sunt doar 4 clase acolo ) si titulari sunt la alta scoala.Deci ei vin la noi si vom avea concurs de dosare? pe fiecare obiect deci vine prof care a predat la scoala dewsfiintata? nu mai inteleg nimic...cineva zicea ca legea spune ca mai intai intra in restrangere cei cu catedra in 2 scoli .. deci ei nu noi care avem catedra la scoalanoastra.
Da Doamne sa-si rezolve toti posturile ca stiu cum e..
Buna ziua,
In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la scoala desfiintata si care este titular cu 1/2 norma la acea scoala si 1/2 la alta ) si cadrul de la scoala care va deveni PJ ( care primeste elevii de la scoala desfiintata) si care are norma intreaga - titular la aceasta scoala.
As dori sa stiu cine intra in restrangere de activitate si cine ramane titular al scolii
Din cate stiu eu cel care este titular la 2 scoli va intra in restrangere de la scoala care se desfiinteaza. si i se va acorda1/2 norma la alta scoala . Dv-stra stiti exact cum este.
Va multumesc,