Buna ziua si multumesc pentru sfat dar nu am inteles foarte bine.
ok taxa este de 3% si reprezinta cheltuieli de judecata dar suma de recuperat este de 35 000 eur si taxa de 3% este de 60 000 - 120 000 eur in functie de evaluarea cladirii, deci depaseste cu mult valoarea de recuperat..... Exista posibilitatea sa fac ceva ? Deoarece nu am aceasta suma la dispozitie si totusi am castigat somatia de plata. Chiar nu exista nici o posibilitate sa o pun in executare ?
Buna ziua,
As dorii sa pun o intrebare.
Firma mea a castigat o somatie de plata impotriva unei persoane fizice (cea cu care am semnat contractul de prestari servicii). A depus actiune in anulare pe care a pierdut-o IREVOVCABIL. Cel impotriva caruia mi-am indreptat actiunea este casatorit. Daca executorul nu gaseste in conturile lui suma necesara pentru a acoperii prejudiciul adus firmei si trebuie sa se indrepte asupra cladirii (pentru executare) trebuie sa deschid o actiune de partaj intre soti. Am inteles ca taxa de timbru este 3% din valoare din masa partajabila plus expertizele. Dar valoare cladirii la care am executa lucrari este intre 2 000 000 eur si 4 000 000 eur.Trebuie sa achit 3% raportat la aceste valori ?adica intre 60 000 eur si 120 000 eur ? sume care depasesc cu mult prejudiciul care il are de recuperat firma.
Va multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu un sfat.
Mihai GRUIA