avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Activitate gruiamihai

Activitate gruiamihai

Răspuns la discuția Taxa timbru partaj
Buna ziua si multumesc pentru sfat dar nu am inteles foarte bine.
ok taxa este de 3% si reprezinta cheltuieli de judecata dar suma de recuperat este de 35 000 eur si taxa de 3% este de 60 000 - 120 000 eur in functie de evaluarea cladirii, deci depaseste cu mult valoarea de recuperat..... Exista posibilitatea sa fac ceva ? Deoarece nu am aceasta suma la dispozitie si totusi am castigat somatia de plata. Chiar nu exista nici o posibilitate sa o pun in executare ?

Buna ziua,
As dorii sa pun o intrebare.
Firma mea a castigat o somatie de plata impotriva unei persoane fizice (cea cu care am semnat contractul de prestari servicii). A depus actiune in anulare pe care a pierdut-o IREVOVCABIL. Cel impotriva caruia mi-am indreptat actiunea este casatorit. Daca executorul nu gaseste in conturile lui suma necesara pentru a acoperii prejudiciul adus firmei si trebuie sa se indrepte asupra cladirii (pentru executare) trebuie sa deschid o actiune de partaj intre soti. Am inteles ca taxa de timbru este 3% din valoare din masa partajabila plus expertizele. Dar valoare cladirii la care am executa lucrari este intre 2 000 000 eur si 4 000 000 eur. Trebuie sa achit 3% raportat la aceste valori ? adica intre 60 000 eur si 120 000 eur ? sume care depasesc cu mult prejudiciul care il are de recuperat firma.
Va multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu un sfat.
Mihai GRUIA