avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters279730

Activitate ContSters279730

Buna ziua!
Am un salariat care a primit poprire pe salariu pentru o amenda de circulatie. Suma e de 4500 lei (cu tot cu penalitati si dobanzi).
Eu vroiam sa ii retin jumatate din salariul net. Salariul net este de 1900 lei.
El nu vrea acest lucru si mi-a adus un contract de leasing si un contract de chirie. Rata pt leasing este 450 lei lunar, chiria este de 800 lei lunar. Cele doua cheltuieli depasesc deja venitul net.
Salariatul ia si bonuri dar ele nu intra in discutie aici.
Vreau sa stiu daca pot infiinta poprirea (am vazut ca exista o anumita ordine: pensii alimentare, contributii buget, alte cheltuieli) si in ce procent?
Multumesc!

Discuție Calcul pensie
Buna ziua!

Am si eu o nedumerire. Am o salariata care a iesit la pensie in decembrie 2012.
Din ianuarie 2011 pana in decembrie 2012 a avut salariul de incadrare 800 lei si brutul realizat de 1700-2000 lei. La calculul pensiei, cei de la casa de pensii au tinut cont doar de salariul de incadrare, ultimul trecut pe carnetul de munca.

Doamna respectiva a facut contestatie insa raspunsul celor de la casa de pensii a fost ca nu accepta recalcularea pentru ca se tine cont doar de contributia aferenta salariului de incadrare.

E corect asa? In fiecare luna contributia platita la cas a fost calculata la brutul realizat (salariu de incadrare, plus ore suplimentare, plus diferite sporuri acordate)...

Ce e de facut, pensia fiind destul de mica...

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Coeficienti salarizare
Multumesc frumos pentru raspuns. :)
Răspuns la discuția carte de munca
Dar sigur e pierduta? Poate e la scanata la Casa de Pensii. Inca mai sunt vreo 15000 de carnete de munca la CAS Bucuresti. Si la ITM mai sunt, iar acum multe din cele pe care inspectorii nu le gaseau au inceput sa apara...
Nu stiu daca s-a mai discutat despre asta pe forum dar as vrea sa stiu daca de la 1 februarie trebuie aplicati coeficientii de salariazare si care sunt ramurile in care exista ccm activ. Multumesc!