La inregistrarea fiscala a unui autovehicul am vazut ca sunt necesare atat certificatul de atestare fiscala cat si fisa de inmatriculare. Nelamurirea mea este de ce mai este necesar certif. de atestare fiscala, cat timp fisa de inmatriculare nu este vizata decat daca vanzatorul si-a acitat toate datoriile la stat?
Cu mai mult timp in urma stiu ca era suficienta aceasta fisa de inmatriculare cu viza directiei de impozite si taxe.
Va multumesc pentru explicatii. Neincrederea a aparut din cauza lipsei de transparenta a celor de la banca. Daca imi explicau aceasta necesitate nu ii mai suspectam pentru nimic.
Va scriu acest email pentru a cere o parere de specialitate privind un contract cadru al unei banci. In cursul zilei de ieri am fost la banca pentru a plati o rata pentru creditul ipotecar pe care il am, ocazie cu care mi-au spus ca imi vor actualiza si datele de contact si mi-au dat acest contract. Pentru ca n-am avut timp sa il citesc si mi s-a parut destul de suspect am semnat cu mentiunea "Solicit amanarea semnarii" si am trecut si data de ieri.
Prin acest contract am vazut ca doreste sa faca responsabil clientul final pentru orice eroare din contract sau eventuale clauze care sunt in defavoarea acestuia. Lipsesc insa din el destul de multe pagini care ar trebui sa detalieze toate conditiile contractuale.
Va trimit mai jos cateva paragrafe, insa cred ca va trebui sa gasesc o varianta sa vi-l trimit scanat in intregime:
"Prin semnarea acestui document numit Contract Cadru pentru Servicii Bancare (CSB) confirmati faptul ca ati luat la cunostinta si intelegeti pe deplin toate prevederile cuprinse in CSB si ca, pe baza acestuia, va exprimati urmatoarele optiuni:
- intelegeti ca aveti la dispozitie o perioada de 15 zile pentru a analiza CSB si solicitati la termenul legal de reflectare si intrarea in vigoare a CSB la data semnarii acestuia de ambele parti
....."
"Dumneavoastra sunteti de acord sa va asumati riscul de eroare cu privire la intelegerea oricarei prevederi din Documantatia Contractuala, in sensul Art. 1.209 din Codul Civil."
"CSB a fost semnat de mine la data de... si de catre "banca" la data de ... in doua exemplare originale, cate un exemplar original pentru fiecare parte contractanta, avand valoare juridica egala si reprezentand un singur contract care intra in vigoare la data semnarii lui de ambele parti"
As avea mai multe intrebari la dvs:
1. mentiunea pe care am trecut-o pe exemplarul dansilor are vreo valoare juridica?
2. pot refuza semnarea acestui contract si in cat timp pot face acest lucru?
3. daca nu ma duc in sucursala sa anunt decizia mea, contractul se anuleaza sau intra in vigoare dupa cele 15 zile?
Va multumesc mult pentru ajutor.
PS: In cazul in care va este mai usor sa discutam telefonic, va pot suna la o data si ora convenabila pentru dumneavoastra.