avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate kodrins

Activitate kodrins

Răspuns la discuția sponsorizare, mecenat
situatia sta invers... iar intrebarea este, formulata pe scurt: profesorul, persoana fizica cu activitate publica recunoscuta, poate avea o relatie directa de sponsorizare/mecenat cu parintii ai caror copii ii instruieste, sau numai prin intermediul asociatiei de parinti? iar, urmare a unei asemenea relatii, datoreaza, sau nu, ceva statului?
Răspuns la discuția sponsorizare, mecenat
Multumesc pentru raspuns! Prin urmare, daca am inteles corect, in cazul unui curs optional desfasurat intr-o gradinita, banii de la parinti ar trebui sa fie inregistrati de asociatia parintilor afiliata gradinitei si abia apoi virati profesorului de optional sub forma unei sponsorizari ...? Contractul de colaborare cu gradinita nu poate stipula ca acesti bani sunt primiti ca sponsorizare direct de la parinti? Parintii nu pot sponsoriza direct? Pot avea ei o relatie directa de mecenat cu profesorul? Sau pot face sponsorizare/mecenat doar ca asociatie? In alta ordine de idei, legea citata spune ca acesti bani sunt scutiti de impozit ... mai exact, ce inseamna asta, ca persoana fizica nu datoreaza nimic statului?
Buna ziua
O persoana fizica fara personalitate juridica, dar cu activitate publica recunoscuta de catre diverse asociatii, poate primi sponsorizare, sau nu? Legea 32/1994 prevede ca da - a fost modificata?