Niciunul dintre noi nu este citat ca martor, pe citatiile tuturor este scris faptuitor. Dar care este fapta, ca nu inteleg ce fapta am facut atata timp cat 2 dintre noi ne-am dus singuri la sectia de politie (cum am mai spus) sa vedem care este problema si de ce i-au "saltat" pe prietenii nostri. Si de ce dosar penal? Pentru ce? Nu am furat nimic, nu a fost vorba de ultraj sau de alte fapte.
Am primit o citatie in care sunt invitat la politie in calitate de faptuitor. Mentionez ca citatia si faptul ca numele meu intr-un proces verbal au aparut abuziv. Despre ce este vorba:
- prin decembrie, ma deplasam cu masina impreuna cu cativa prieteni... eram 2 masini iar eu eram pasager. Ne-a oprit o duba a politiei din care au coborat vreo 6 politisti si un jandarm. Am coborat si noi din masini sa vedem ce se intampla de sunt atat de multi politisti. i-au cerut actele unuia dintre soferi apoi au incercat sa-i faca echilotestul (parca asa se numeste), acesta a refuzat, dar a fost lasat sa plece. Intre timp noi il intrebam pe unul dintre agenti de ce nu se legitimeaza nimeni si de ce nu ne spun care e problema. s-au cam enervat si l-au suit pe un prieten de-al nostru in duba. noi ceream explicatii, adica l-au suit cam abuziv, pentru ca nu ne-a cerut nimeni sa ne legitimam nu ne-au cerut nimic doar l-au luat si l-au suit in duba. api la fel au facut cu varul meu. apoi duba a plecat catre sectia de politie. Noi ne-am suit in masina care ramasese si ne-am dus catre sectie sa vedem ce se intampla, de ce au fost cei doi ridicati si etc. Am intrat in sectie acolo, la intrare unde e un fel de sala de asteptare si i-am vazut pe cei doi stand pe scaune la o masa. Ne-am asezat si noi si am asteptat sa vedem ce se intampla in continuare. a venit un superior de-al lor si ne-a explicat ca o sa faca un proces verbal, ne-a intrebat cum il cheama pe cel care a plecat cu masina (bine, nu pe mine) si apoi le-a cerut celor 2 sa se legitimeze, dupa care mi-a cerut si mie. Eu i-am zis, dmone, pe mine nu m-a luat nimeni, eu nu am fost in duba am venit sa vad ce se intampla. In fine, i-am spus datele si eu, si apoi i le-a mai cerut inca unui prieten care era acolo cu noi - in total 4 dintre noi am fost legitimati. apoi a plecat si a zis ca se duce sa intocmeasca procesul verbal. dupa vreo 3 ore a venit cu procesul verbal care avea o pagina jumate (o pagina jumate in 3 ore). Ne bagase pe toti ca am incercat sa impiedicam organele sa isi exercite dreptul - sa isi faca treaba dar au gresit total locul fiecaruia dintre noi. au scris ca altul a fost luat in duba impreuna cu varul meu si ca noi am fi fost insotiti tot de catre 2 agenti la sectie - nimic adevarat. apoi ne-au intrebat daca vrem sa semnam. i-am zis ca nu semnez ceva ce nu este adevarat, si apoi a inceput cu amenintari cum ca duba avea camera, ca este o camera si acolo instalata ca o sa avem surprize etc. nu stiu ce surprize o sa avem ca daca se uita pe camere e destul de clar ca procesul verbal nu prezinta intocmai ce s-a intamplat. Acum intrebarea me aeste:
daca nu ma prezint pe data mentionata in citatie ce se intampla? 3 dintre cei mentionati in procesul lor verbal nu ne aflam in tara. citatia pt mine a fost primita de catre mama mea, careia i-au spus sa se prezinte la sectie in caz ca nu ma duc eu. mi se pare aberant avand in vedere ca nu mai am de mult sub 18 ani (mi-as dori eu). deasemenea mai vreau sa stiu ce o sa se intample in continuare daca cumva o sa dovedim ca ce scrie in procesul verbal nu este adevarat. putem sa dovedim asta?
va multumesc anticipat...