avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate CosminTM

Activitate CosminTM

Numele cunosc doar la vreo 2 frati. Ei au fost mai multi. De copiii acestora nu mai stiu nimic. Nu cunosc vreo adresa de domiciliu. Toti fratii au plecat din tinerete de la casa parinteasca care acum vreo 20 de ani a si fost vanduta. Asadar nu pot nici sa investighez la casa bunicilor.

Mi-au mai zis diversi ca inainte dadeai un anunt la ziar sau in Monitorul Oficial si asteptai cateva luni. Apoi puteai sa deschizi succesiunea.

Stiti cum este acum?

Multumesc pentru raspunsuri.

Problema mea este una simpla dar rezolvarea s-ar putea sa fie mai complicata:

Unchiul meu de care am avut grija in ultimii ani de viata a murit fara sa lasa vreun testament.
Singura avere este apartamentul in care locuia.
Nu a avut copii. A mai avut insa si alti frati care au copiii lor.
DAR nu am mai tinut legatura cu ei din copilarie. Nu stiu unde locuiesc, nici macar daca sunt in Romania sau cine mai e in viata si cine nu. Eu am fost singurul nepot care a tinut legatura cu unchiul meu in ultimii 10-15 ani, poate chiar mai mult.

Prolema: Cum se poate face succesiunea la acel apartament in conditiile in care nu cunosc si alti posibili mostenitori? Cine are drept la mostenire?

Am fost la un notar care s-a aratat destul de incurcat, a spus ca trebuie neaparat sa gasesc eventualele alte rude ca altfel nu stie ce sa faca.

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.