avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate MarianCiurezeanu

Activitate MarianCiurezeanu

Sotia mea lucreaza de mai bine de sapte ani ca si consilier juridic la RA Aeroportul Iasi. De la venirea noului director general interimar, aproximativ acum 7 luni, acesta o hartuieste zilnic cu scopul vadit de a o determina sa-si dea demisia pentru a face loc altui consilier juridic, pe care l-a adus prin ,,concurs". A inceput hartuirea in luna noiembrie printr-o decizie inmanata sotiei, prin care ii cerea acesteia sa predea in 4 ore toate documentele privind activitatea sa juridica de la data angajarii (2005)pana la data deciziei (14 noiembrie 2012). Cum a fost imposibil sa predea intr-un timp atat de scurt aceste documente, directorul a dispus sigilarea compartimentului juridic desi nu a adus la cunostinta sotiei vreo decizie scrisa in acest sens. au urmat saptamani de cosmar in care sotia mergea la serviciu si astepta zilnic 8 ore in fata usii sigilate sperand ca directorul va desigila biroul in vederea predarii acelor documente. Predarea s-a facut in timp de o luna pe baza unor procese verbale neanregistrate in registul unitatii, predare facuta de catre politisti, dar nu se stie unde, pentru ca in procesele verbale nu se precizeaza cine a predat si cine a primit, sotia fiind mentionata in procesele verbale doar ca a luat la cunostiinta, nu ca a predat. Hartuiala a continuat cand directorul general a refuzat in luna decembrie 2012 sa ii plateasca sotiei 7 zile de concediu de odihna, mentionand ca nu se gasesc rapoartele de concediu, desi sotia are copia acestor rapoarte depuse la condica directorului general. De asemenea directorul general a continuat hartuirea sotiei mele in luna ianuarie 2013 cand a decis ca sotia mea sa fie mutata din biroul compartimentului juridic aflat in cladirea administrativa, si transferata intr-o camera de hotel a aeroportului,alaturi de serviciul Smurd, fiind astfel izolata total de restul salariatilor, si de compartimentele aeroportului. Sotia este singurul angajat al aeroportului, care desfasoara activitatea de consilier juridic in acea camera a hotelului din perimetrul aeroportului. Mutarea obiectelor de inventar, consumabile, si bunuri personale, din biroul juridic aflat in cladirea administrativa in camera de hotel s-a facut din dispozitia directorului, in lipsa sotiei mele,in timp ce aceasta se afla in concediu de odihna. Astfel au disparut foarte multe obiecte de inventar si consumabile care ii sunt imputate sotiei. Hartuiala impotriva sotie mele continua si in prezent, cand directorul general ii da sarcini de servici sotiei mele, fara a avea la dispozitie dosarele si documentele de care are nevoie, pentru rezolvarea sarcinilor, dosare ce au fost luate in totalitate din fostul birou de catre conducere si duse unde nu se stie. Sotia nu mai are dreptul de a primi de la mapa documente, nu mai semneaza acte, nu mai are dreptul de a reprezenta aeroportul in instanta in procesele pe care le avea pe rol,desi nu exista o decizie in acest sens. Directorul aduce in presa acuzatii false sotiei mele fara a prezenta un minim de probe, discreditand astfel competenta profesionala a sotiei. In 16 ani de activitate ca si consilier juridic sotia nu a avut o abatere profesionala sau disciplinara. Ba mai mult decat atat directorul refuza sa ii aduca la cunostiinta sotiei ultimul raport de audit desi sotia a facut mai multe cereri inregistrate in acest sens. Data fiind situatia critica in care ne aflam eu, fetita si sotia mea, hatorita hartuirii la care este supusa, as dori sa stiu ce putem face?. Am facut memorii si petitii la aproape toate autoritatile statului, dar nu am primit raspuns.
Cu stima si respect, Marian Ciurezeanu