daca mai multi angajati cu C.I.M nu accepta propunerea actualului angajator de inregistrere si creare a fiecaruia ca PFA.. intrucat angajatorul este o persoana rau platnica cu un istoric f negru , un procesoman cu f multe litigii... comerciale si de munca... cu executari silite de catre creditori pe f multe societeti precedente< celei actuale,,,cum poate un astfel de angajator sa ne forteze sa ne creem PFA doar ptr a avea un loc de munca .. la firma lui .. in acest moment dintre toti salariatii nimeni nu a fost de acord... si cu toate astea el insista... nu a fost in stare sa respecte prezentul contract individual de munca... incalcandu-ne Toate drepturile noastre ca si angajati..... daca nimeni nu accepta sau daca accepta doar 2 -3 persoane... cine il poata obliga sa ne trimita in somaj... el nu mai doreste sa faca plati..salariale catre noi... nici macar restantele....
Buna seara ! Sunt angajatul unei societati comerciale SRL ce detine un nr de aprox 300 de angajati in cel putin 3 puncte de lucru in orase diferite.La acest moment sunt ca si ceilalti colegi angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.. din luna iulie anul 2012. Am fost trecuti fortati ,obligati de pe alta societate care la acel moment se afla in insolventa sicare a fost preluata de administratorul judiciar. Angajatorul a practicat acest fenomen de creare unor noi societati trecand aport de capital de pe firma cu probleme pe firma noua toate firmele cu probleme obtinand insolventa.. salariatii ramasi inscriindu se la masa credala ptr obtinerea drepturilor salariale care au fost incalcat . Deci angajatorul meu o persoana fara teama de nimic cetatean raman se joaca cu destinele noastre nu il sperie codul muncii am muncit .. el incalcand in mod abuziv contractul actual de munca.. concedii neplatite salarii neplatite contributii neplatite conditii inumane,, pe scurt povestea cam asa se prezinta... de cateva zile face presiuni ca el, angajatorul nu mai vrea sa ne plateasca si ca vrea sa acceptam infiintarea de PFA. in cadrul aceleiai firme... se fac presiuni foarte mari asupra tuturor s-a trecut la amenintari directe .. eu unul sunt o persoana simpla cu o situatie financiara f grea tocmai datorita neplatii salariului.. oare ce gen de contract comercial am putea noi salariatii astia amarati sa incheiem cu an astfel de om???? care nu inspira nici cea mai mica incredere??? santajandu-ne si mintandu-ne.... si cei care au plecat prin demisii au reusit f greu sa plece angajatorul intarziind sa emita documentele prin care persoana care a depus demisia a incetat activitatea.. CUI AR TREBUI SA NE ADRESAM???? CONTROALELE ITM centrele teritorale nu l-au intimidat.. acest angajator fiind o persoana cunoscuta influenta care..totusi spre surprinderea noastra anul trecut a fost executat silit de cativa creditori....multi dintre noi nu avem nici macar o proprietate ce sediu sa declaram la infiintarea PFA? si un simplu muncitor cum as fi eu un strungar poate avea surpriza ca un stfle de om ,, angajator, *fost dupa incheierea unui eventual contract cu mine ca PFA sa mi reproseze ca prestarea serviciului lunar munca mea a fost facuta cu consumarea energiei la firma lui cu utilajele lui si sa ma trezesc ca nu mi mai plateste nimic...??? din disperare din suparare nu stiu cat am fost de coeerent..in speranta ca ati inteles durerea mea ,...va rog AJUTATI-MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!