scuze, acum observ ca sunteti femeie iar eu am scris stati linistit. Am inteles cum stau lucrurile. Toata povestea are scop pozitiv, in sensul ca, persoana recasatorindu-se doreste ca partenerul sa aiba drept de mostenire imediat. Discutiile au pornit dupa accidentele aviatice, iar persoana calatoreste mult cu avionul.
Stati linistit nu caut vreo doamna bogata si mai putin sanatoasa sa ma insor cu ea. E un caz mai complicat. Oricum, cei 5 ani obligatorii vehiculati de unii (nespecialisti cei drept) de fapt nu sunt obligatorii daca bine inteleg. Ca inginer constr nu am habar si am vrut sa ma edific pentru cineva apropiat care vrea sa se recasatoreasca.
Buna ziua,
Multumesc frumos.
Buna ziua,
In sistemul bugetar mai exista notiunea de spor vechime in functie anii lucrati indiferent daca ai la privat sau stat? Cum se acorda?
Stiu. Dupa cati ani de convietuire poti mosteni?
Buna ziua,
In caz de casatorie, dupa cat timp bunurile imobile sunt mostenite de una din parti in caz de deces? Respectiv jumatate din imobile cealalta urmand traseul coform legilor in vigoare?
Buna dimineata,
Eu am interpretat gresit art 21 litera e ? Din raspunsul Dvs inteleg ca, cazarea si combustibilul consumat (50% conform cod fiscal) se trec pe cheltuieli. Gresesc?
Incepem sa ne apropiem. Acum intrebarea concreta: In calitate de administrator la aceasta firma (repet fara angajati si nici eu angajat) am avut o serie de deplasari la lucrari in alta localitati. Venind acasa contabila refuza sa contabilizeze cheltuielile de delegatie (cazare, diurna legala, combustibil etc) spunand ca ..daca nu sunt angajat nu se pot lua in considerare ca si cheltuieli. Sa inteleg ca pe aceste sume pe care le-am dat din buzunar, in final mai platesc si impozit pe dividende,,,,si pot recupera banii anul viitor dupa repartizarea dividendelor. Este corect? A disparut notiunea de cheltiueli deductibile la stabilirea dividendelor care urmeaza sa fie impozitate?
La fel procedeaza si cu alte cheltuieli legate de functionarea firmei (hartie, tus, reparatii imprimante, piese pentru calculator etc etc E corect?
OK formulez altfel: care suma poate fi repartizata ca dividende Cea rezultata din varianta 1, respectiv 9700 ,sau varianta 2 respectiv 7000 .....suma rezultata dupa ce am scazut cheltuielile pentru existenta firmei CU UN ASOCIAT FARA ANGAJAT
Buna seara,
Pentru ca nu am primit raspuns la intrebarea pusa, repet. Cum se calculeaza impozitul pe dividende la o microintreprindere care plateste 3% pe venit, nu are niciun angajat?
Varianta 1 Concret: venituri 10000 roni impozit 3% =300 roni, diferenta 9700 roni Se impoziteaza aceasta suma cu 16%
Varianta 2 Concret: venituri 10000 roni impozit 3% 300 roni diferenta 9700 roni
Din 9700 roni se scad toate cheltuilile pe care le are unicul asociat cu delegatii, logistica, chirie spatiu, utilitati, combustibil etc, etc si rezulta sa zicem 2700 roni cu facturi, trecuti in registrul de intrari iesiri, care au si tva deductibil fiecare, rezultand si tva-ul de platit dupa scaderea tva-ului deductibil. Pasul urmator: Se face scaderea 9700 -2700 = 7000 care se impoziteaza cu 16%
Astept raspuns pentru care, multumesc anticipat.