Buna seara,
Ma simt nevoit sa revin... Daca radiez actualul PFA de la recom si apoi infiintez altul fara sa am si aceea radiere fiscala , ANAF va face opzitie, chiar daca am toate taxele platite si declaratiile depuse?
Ce anume cere Registrul Comertului de la ANAF cand se infiinteaza un PFA?
Buna seara,
Ma confrunt cu o situatie putin ciudata... Am un PFA infiintat acum un an si platesc impozit in sistem real. Am realizat ceva venituri in perioada aprilie-iunie si doar atat.
De curand, mi s-a propus o angajare pe PFA. Problema mea este ca nu cred ca o sa-mi pot permite sa platesc acel 16% impozit plus celelate taxe aferente sistemului real si as dori sa trec la norma de venit.
Cum trebuie sa astept doi ani pentru aceasta, ma gandesc sa radiez acest pfa si sa infiintez repede un altul (sau o II, eventual) direct la norma de venit.
Mentionez ca la actualul PFA nu am nici o datorie la ANAF si am toate declaratiile la zi - am verificat inclusiv acea fisa de platitor ca sa fiu sigur.
Am intels ca pasii sunt:
1.radiere PFA vechi la registrul comertului
2.radiere Pfa vechi la anaf
3.Reinfiintare PFA (sau II) nou la recom
4.Inregistrare PFA nou la ANAF,etc...
Cum timpul ma preseaza (trebuie sa semnez contract cu noul angajator), intrebarea mea este: pot sa sar peste pasul 2? Pot sa radiez PFA la Recom si apoi sa cer infiintarea imediata a celuilalt, ulterior ocupandu-ma si de radierea de la anaf?