Buna ziua!
Deci, daca deducerea se scade doar din baza de calcul a impozitului, salariatul cum primeste aceasta deducere? Adica deducerea ii apartine lui, nu angajatorului? Dupa scaderea din baza de date a impozitului, reiese ca aceasta scuteste angajatorul, dar nu ajuta angajatul. Nu inteleg exact care este beneficiul angajatului?
Buna ziua! Am citit pe-aici ceva despre un caz de divort intre japonez si roman, care implica si un minor, dar nu prea m-am lamurit despre solutia optima in aceasta situatie. Eu sunt disperata sa o ajut pe sora mea, se afla intr-o situatie foarte delicata in casnicia ei cu un japonez. Nu va cer solutionarea situatiei, din punct de vedere juridic, fiindca stiu ca este foarte dificil, dar vreau sa stiu daca exista in Romania carti de drept civil priviind legislatia japoneza, scrise in limba romana, in speta vreau sa stiu despre dreptul familiei si procedura de divort in cazul in care partile nu ajung la un acord asupra custodiei copiilor. Problema este si mai grava, in timp ce sora mea nu mai scapa de un japonez absolut bolnav (mintal), aceasta este pe cale sa-si piarda si copii, soarta copiilor cazand pe mana acestui "psihopat" de tata, care a recurs la alienare parentala si abuz emotional asupra copiilor pentru a-i avea de partea lui in cazul unui divort. In japonia, un copil ce a implinit varsta de 10 ani poate alege cu ce parinte vrea sa locuiasca dupa divort. Aici apare problema, fetita cea mare alege tatal, desi recunoaste ca vrea mai mult la mama, dar ii este mila de tata...el a invatat-o acest lucru de-a lungul timpului. De la varsta de 3 ani o tine seara tarziu, pe intuneric, si-i toaca creierii despre cum trebuie sa fie ea fata de tatal ei, despre cum trebuie sa urasca ea familia mamei, despre cum sa minta etc. Cand mama l-a confruntat cu aceasta realitate, pe care a considerat-o foarte grava din punct de vedere psihic, acesta a afirmat: "voi continua sa-i fac rau, pana te vei purta tu frumos cu mine (adica sa nu-l ameninte cu divortul). Este un om diabolic, are multe obsesii si fobii, este un zgarcit si-un manipulator patologic, este un om fara constiinta, un om cu mania persecutiei, extrem de mincinos...nu a creat niciodata fericire in familia lui, numai suferinta si "gaman"(abtinere), lipsuri, o zgarcenie crancena, ajungand sa nu dea in casa nici macar banii alocati copiilor, de catre stat. Nu vreau sa-mi inchipui ca statul nippon va incredinta vreun copil acestui nenorocit, cum poate fi dovedit faptul ca fetita cea mare a fost abuzata emotional de catre acesta, a fost influientata, orientata impotriva mamei, cum se poate dovedi faptul ca acesti copii vor avea de suferit daca vor ramane cu tatal, atunci binele copiilor nu mai primeaza. Eu cunosc toata situatia acelei familii, el este un nemernic care a fost intretinut numai de sotie, copii la fel, desi in Japonia barbatul este intretinatorul familiei. A beneficiat de diferite sporuri banesti, de diferite privilegii pentru ca are sotie si copii, dar acestia din urma nu au primit absolut nimic. Acum sotul a ascuns pasapoartele copiilor, mama acestora neputand sa mai vina cu ei in Romania, i-a si spus ca nu o sa-i mai ia niciodata in tara...a incercat sa o si dea afara din casa (din Japonia), desi ea a platit rata la acea casa, insa nu poate dovedi, ca-i dadea banii in mana...CREDETI-MA, A MANIPULAT-O CRANCEN! Imi fac mari griji pentru sora mea si pentru copii ei, acest nemernic o ameninta continuu, iar ea nu a intentat divort de teama sa nu piarda copii. Oare ei nu au psihologi sau psihiatri care sa dovedeasca faptul ca acesti copii au fost abuzati emotional de catre tatal lor? Eu cred ca s-ar putea descoperi cu usurinta acest lucru, eu am observat in comportamentul copiilor, unul destul de ciudat, mai ales in zilele in care li se faceau "pregatirea psihica de cu seara", acestia se manifestau cu violenta, incruntati, plangeau de la orice, o respingeau pe mama... Vreau neaparat sa citesc cat mai mult despre legislatia japoneza privind dreptul familiei si a copiilor...orice. Nu mai spun despre faptul ca el creaza cearta continuu, indiferent de ora tarzie, el tipa foarte tare si-si ameninta sotia sub ochii copiilor, le spune ca ea este vinovata pentru cearta etc. Va multumesc!