avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate sparx09

Activitate sparx09

Tatal meu a fost angajat timp de 9 ani sofer P.S.I. conform inscrisurilor in cartea de munca si a beneficiat si de grupa a II a de munca , intreprinderea unde a lucrat depunandu-i in anul 2006 dosarul de pensionare pe caz de boala la Casa de pensii si o adeverinta din care reiesea ca a beneficiat de grupa a II a de munca. In anul 2012 cand tatal meu a iesit la limita de varsta, Casa de pensii nu ai mai ia in considerare grupa a II a sustinand conform deciziei ca soferii de pe masinile de pompieri nu lucreaza efectiv 70% din timpul de lucru pentru a beneficia de grupa a II a , de munca, ci ei au condus numai accidental masina. Este normal? mai ales ca inscrierea in cartea de munca este sofer P.s.i. (conform ordinului 50/1990) masina este mai mare de 10 tone....iar conducerea unitatii putea propune si alte categorii de personal, cum dealtfel a depus si adeverinta acea de grupa a doua pe care in prima instanta (adica la pensia de invaliditate, a luat-o in calcul, trimitindu-ne si o formula de calcul in care se vede grupa a II a), iar in 2012 vin si spun ca adeverinta nu este buna, desi ea a fost eliberata de unitatea angajatoare, si din care reiesea clar ca a beneficiat de grupa a II a. Am facut contestatie...exista vreo sansa?