avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate cipitan

Activitate cipitan

Si eu sunt in aceeasi situatie! Am discutat cu diversi avocati, executori judecatoresti si persoane, iar concluzia se pare ca ar fi ca executarile si popririle deja instituite nu intra sub incidenta OG 10/2013, intrucat daca ar intra ar retroactiva legea, ceea ce nu este legal, conform uzantelor juridice!
Insa un raspuns 100% clar si definitiv se pare ca nu detine nimeni, toti spunandu-mi sa astept sa vad ce plati si cui anume o sa plateaaca ANRP-ul in urmatoarea perioada.
Răspuns la discuția Contestatie executare silita ANRP
Am citit recent pe internet urmatoarea stire:
"Președintele Traian Băsescu, într-o emisiune televizată la B1tv, în seara zilei de 27 noiembrie 2012, a confirmat faptul că din iunie 2013, despăgubirile ANRP, vor fi eșalonate pe o perioadă de 10 ani, și bugetul total alocat acestor despăgubiri, buget discutat cu Ministerul Finanțelor, ar fi de cca 17 miliarde de lei."

Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca deja s-a pus poprire pe conturile ANRP si s-a inceput inceperea executarii silite, dar din motive obiective (numarul mare al celorlalte dosare care se afla inainte) nu s-a putut incasa despagubirea, chiar si cei care au poprit ANRP-ul intra sub incidenta acestei posibile legi, adica li se va esalona suma pe 10 ani??? Pana la urma, nu e vina lor ca Statul si Trezoreria se misca cu viteza melcului...

Exista vreo prevedere juridica sau vreo precizare din Codul Civil care mentioneaza cum se procedeaza in acest caz, adica daca cei care au actionat legal si la timp si au apelat la executor si avocat, au pus poprire si au inceput executarea, sa li se poata esalona de catre o Ordonanta suma de bani, sau se refera doar la situatiile care apar dupa intrarea in vigoare a Legii?
Stiu ca Guvernul Ungureanu vroia sa emita anul trecut o lege similara...
In acest caz, ce se poate face si ce solutii sunt sa beneficiezi de intreaga suma si nu esalonata pe o perioada atat de mare??

Multumesc