Multumesc de informatii.
Inca o intrebare: Daca eu la data cand am luat creditul aveam domiciliul in Deva, executorul judecatoresc este tot din Deva, dar acum eu sunt domiciliat in Cluj Napoca, Judecatoria pe raza careia se face executarea e la Cj sau la Deva?!? Poate suna naiv, dar pe mine ma executa cel din Deva, pe salariul din Cj de unde si nelamurirea...
Multam fain, Nick.
Buna ziua. Zilele trecute, mai precis vineri firma la care lucrez a primit o scrisoare de la biroul unui executor judecatoresc prin care se solicita infiintarea unei popriri pe salar. Salariul meu, desigur. Nu se arata o hotarare judecatoreasca, ordin, sau cum le-ar mai spune. Scrisoarea spune asa:
" CATRE,
SC MMMMMMMMMMMMMMMM SRL
Subsemnatul XY, executor judecatoresc la Biroul Executor Judecatoresc mai sus mentionat, in conformitate cu prevederile art. 452, 454, 455, 456 si 460 Cod Procedura Civila.
Va solocitam sa infiintati poprire pe salar a sumelor ce le datorati debitorului (adica eu), ..., pana la concurenta datoriei de x.xxx,yy LEI, compusa din..., conform biletului la ordin emis la data de 15.11.2006, in suma de x.xxx,yy, scadent la data de 09.03.2007 de (aici tot eu).
Totodata va punem in vedere ca aveti interdictie de a plati debitorului sumele de bani ce la datorati, ori, pe care i le veti datora pana la realizarea obligatiei ce se executa silit conform art. 454 Cod Procedura Civila.
Va solicitam ca sumele retinute sa fie virate in contul..., in conditiile stabilite de art. 456 Cod de Procedura Civila, fara sa uzam de prevederile art. 460 Cod de Procedura Civila. (aici mie personal imi miroase a amenintare ieftina si degeaba)
Anexam prezentei copia biletului la ordin emis la data de 15.11.2006 in suma de... scadent la data de 09.03.2007 de (cica tot eu, desi nu tin minte asa ceva) Solicitam ca in termen de 5 zile de la primirea prezentei sa ne confirmati infiintarea popririi."
Acesta este continutul exact al scrisorii fara diacritice si date personale. Intrebarea mea este:
1) nu cumva datoria respectiva s-a prescris la data de 09.03.2010?
2) se poate sa fie doar o incercare de a face bani?
3) daca s-a prescris trebuie sa fac contestatie pentru a nu avea mai tarziu probleme? Angajatorul meu se teme ca-i vor fi blocate conturile.
4) ce anume contest in lipsa unei hotarari judecatoresti si unde trebuie sa depun contestatia respectiva care trebuie sa arate cum?!? Am gasit intr-un topic un model de contestatie dar acolo era vorba de o hotarare judecatoreasca.