Presedintele a scris:
S-o luam pe rand, la subiect, concret si nu beletristic:
1 - Ar fi bine sa stim daca ati discuatat sau nu cu Presedintele/Administratorul despre aceste diferente si calcule.
2 - "Bonusul" de metri cubi poate fi explicat prin 2 metode:
a) - vi s-a aplicat un consum estimativ, calculat ca o medie a lunilor precedente
b)- vi s-a aplicat consumul pausal, calculat ca astfel:
Index contor general-Suma contoare individuale= X, unde X reprezinta "pierderea"
X - 10%= Y, unde "10%" e procentul hotarat in AG, procent ce se imparte proportional la toata lumea, iar Y consumul pausal al dvs.
In ambele cazuri ar trebui sa vi se faca regularizarea in momentul in care duceti citirea contoarelor.
In cazul in care indexul furnizat de dvs. se afla sub indexul inregistrat de administrator veti fi scutit de plata pana cand cele 2 valori ajung egale.
Din cele expuse tind sa cred ca vi s-a aplicat prima metoda, consum estimativ.
3 - "Cheltuieli consum apa - parti comune" - reprezinta cheltuielile aferente partii comune, pe care le plateste fiecare lunar, indiferent daca locuieste sau nu, la fel cum se platesc cheltuielile administrative, cu electricitatea (subsol, casa scarii, uscatorie, etc.).
Salutare la toata lumea si bine inteles la utilizatorul cu numele Presedintele
Dle Presedinte in luna a 11.2012, am uitat sa duc citirea apometrelor. In 21.12.2012, cand m-am dus cu citirea apometrelor i-am zis doamnei de la asociatie ca nu am dus apometrele pe luna noiembrie ca am fost plecat in concediu si am rugat-o sa-mi zica cat mi-a trecut ea pe luna noiembrie sa stiu cum sa trec si eu indexul vechi. Am avut o mare surprindere cand mi-a zis ca trebuie sa trec indexul vechi din luna octombrie, ca am intrat la plausal cu 6,3m cubi de persoana. Cum am fost trecute 2 persoane ne-a bagat 12,60m cubi. Asa ca am trecut indexul vechi din luna a 10 si indexul nou din luna a 12-a. Asa ca pe luna a 11 am platit 12,60m cubi=101,66 RON fara sa-mi ia in calcul barim 1 metru din cei 12,60 nici in ziua de astazi.
Va rog sa ma ajutati mai precis cum e cu acest plausal. De ce am platit 101,66 RON pentru luna cand am uitat citirea apometrelor fara sa-mi ia in calcul barim 3-4m cubi. Unde trebuie sa fac o sesizare pentru cele intamplate. Chiar asa a trebuit sa platesc 12,60m cubi fara sa-mi ia in calcul barim jumatate din cei cei platiti.
Va multumesc!