Am urmarit discutia in forum si va multumesc tuturor celor care aveti amabilitatea sa participati cu sfaturile dv. pertinente si pline de buna vointa. Ne sunt de mare folos.
Adresez o intrebare cu privire la Procesul-verbal al Adunarii Generale de constituire.
Va rog frumos, daca puteti sa ma ajutati cu o informatie.
De unde am putea obtine o copie a Procesului-verbal al Adunarii Generale de constituire
( din anul 2002) in cazul nostru.
Banuim ca acest Proces-verbal al Adunarii Generale de la constituire, a fost modificat ulterior, de catre adminstratorul asociatiei.
Am cerut vizualizarea celui existent in asociatie, acum in anul 2015, si este cu modificare de mana, scrisul administratorului. ( alt scris decat cel din tot cuprinsul PV)
Noi dorim sa verificam daca originalul acestui Proces-verbal al Adunarii Generale de constituire din anul 2002, este conform cu cel existent in asociatie.
In cazul in care avem acest drept, ca si proprietari, membrii ai asociatiei, carei institutii am putea sa ne adresam in urma unei solicitari scrise?
Am sunat la Primarie, Serviciul Asociatii Proprietari - si ni raspuns ca ei nu pun la dispozitia proprietarilor, niciun document. Sa-l solicitam Presedintelui in copie.
In tot acest timp a avut loc executarea imobiliara exact la termenele descrise:
- 26.10.2011 - prima Somatie de executare.
- 15.03.2013 - a doua Somatie de excecutare.
- 4.09.2013 - Somatie executare Publicatie de Vanzare licitatie publica.
- 12.02.2014 - a doua Somatie executare – Publicatie de vanzare – scadere prêt 75%
Procesul a fost incheiat conform Deciziei Civile pronuntata in 17.11.2010 - definitiva si irevocabila in 14.04.2011 ( asa cum este mentionat pe ultima pagina )
Care termen se ia in considerare in calculul prescriptiei? 17.11.2010 sau 14.04.2011 ?
Ultimul dosar de executare a fost deschis in 4.09.2013, atunci cand a avut loc prima publicatie de vanzare, la care imobilul nu s-a vandut.
Ulterior in 12.02.2014 este emisa a doua somatie de executare, publicatie de vanzare, pret scazut imobil la 75%
Stiu ca se poate face o contestatie la executare dar stiu ca nu fac nimic daca nu este indeplinit termenul de prescriptie.
Incercam sa inteleg daca termenul de prescriptie este indeplinit si daca se pot anula formele de executare prin contestatie la executare, pe motiv de prescriptie.
Procesul de partaj s-a incheiat in anul 2010 astfel:
“Atribuie in deplina proprietate si exclusiva posesie imobilul… Obliga parata la plata catre reclamant a sumei .. cu titlu de sulta “ – sentinta pronuntata la data de la data de 17.11.2010 - definitiva si irevocabila.
- In data de 26.10.2011 s-a primit prima Somatie de executare.
- In data de 15.03.2013 s-a primit a doua Somatie de excecutare.
- In data de 4.09.2013 a fost primita prima Somatie pentru Publicatia de Vanzare la licitatie publica.
- In data de 12.02.2014 a fost primita a doua Somatie – Publicatie de vanzare – scadere prêt 75%
Intrebare :
Se poate invoca perimarea executarii silite, precum si prescrierea dreptului de a pune in executare titlul executoriu mentionat ?
In functie de termenele de mai sus care este termenul de prescriptie a sultei ?
Stiu ca se poate face o contestatie la executare, dar stiu ca nu ajuta la nimic daca nu este indeplinit termenul de prescriptie, pentru ca.. executarea poate fi reluata.
Va rog, ma puteti ajuta cu un calcul exact al termenului de prescriptie al sultei, in functie de cele explicate mai sus ?