Mi se pare putin ciudat.
Cum ar fi la 20 de contracte pentru fiecare zi lucratoare, cu un brut de 6000 lei la fiecare contract. Deci pe fiecare contract primesc 300 lei brut pe ziua lucrata , avand in vedere ca am deducere de baza, nu platesc impozit pentru nici un dintre contracte. Asadar eu raman cu 6000 brut din care platesc contributii, astfel impozitul de 802 lei pe care ar trebui sa il platesc, nu se calculeaza/ nu se plateste?
Multumesc!
Pentru perioada 01-10 in care lucreaza, omul are contract de munca, deci are functie de baza, deci beneficiaza si de deducere; urmatorul contract este 11-16 tot functie de baza si iar beneficiaza de deducere; iar pentru ultimul contract din aceeasi luna, perioada 16-23, care e tot cu functie de baza si are deducere.
Deci omul pentru cele trei contracte la aceeasi firma in aceeasi luna beneficiaza de deducere pentru fiecare contract?
presupunem ca venitul omului pentru cele 11 zile este de 200 ron, suma scade proportional cu numarul de zile lucrate. se va plati impozit pentru fiecare contract? corect spus beneficiaza pe fiecare contract de deducere?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri in legatura cu urmatoarea situatie: presupunem ca o persoana are un contract de munca, dar omul dupa 11 zile (01.-10) isi da demisia. Vine din nou si se angajeaza cu contract nou la aceiasi firma , dar dupa 6 zile(11-16), iar isi da demisia; i se mai face inca un contract nou mai vine 8 zile(16-23) iar apoi isi da demisia. Avand in vedere ca are 3 contracte diferite, care se va considera functia de baza? cum se va calcula impozitul? Va beneficia de scutire pentru fiecare contract individual?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema: am angajat o student care lucreaza doar 3 zile, ea primeste si pensie de intretinere de la tatal ei. In cazul in care ea are venit supus impozitului, ii se va suspenda aceasta pensie de intretinere ? Problema este ca si tatal fetei este angajat la aceasta firma.
In legislatie nu am gasit nici un articol sa clarifice acest aspect.
Va multumesc!