Multumesc pentru raspuns. Cu siguranta in cateva zile voi depune toate declaratiile si voi proceda spre platirea tuturor datoriilor catre stat. Dar, daca intre timp se incepe urmarirea penala, si eu pe parcursul acesteia dovedesc buna credinta si fac ceea ce am spus mai sus, exista posibilitatea de a fi scos de sub urmarire penala, sau aceasta se va finaliza cu o sentinta oricum? Si o alta intrebare ar fi urmatoarea: obligatiile de plata (baza+majorari+dobanzi) semnifica tva-ul + eventualele dobanzi si majorari?
Nu intentionam sa folosesc ca si scuza faptul ca nu am stiut cum se manevreaza o firma, imi dau seama ca e irelevant. Dar daca le inregistrez acum si platesc TVA-ul respectiv ce se poate intampla? Si care sunt pedepsele ce mi se pot aplica avand in vedere cifrele exprimate de mine in mesajul de mai sus?
Buna ziua. Detin o firma de constructii de care nu am avut grija asa cum ar trebui. Din 2009 si pana in 2011 nu am mai inregistrat nici o factura, prejudiciul fiind de 115 000 ron, din care tva 18 500 aproximativ. In decembrie 2012 am plecat pentru cateva luni la sora mea in Italia si in luna ianuarie am primit acasa o citatie pentru un control incrucisat, citatie care a fost primita de catre mama mea, insa ea fiind in varsta si nestiind despre ce e vorba a omis sa-mi spuna. Astazi abia mi-a spus, cand a mai venit un plic pe care mi l-a citit un vecin la telefon si prin care mi se relata faptul ca am luat la cunostiinta de respectivul control si ca m-am sustras de la acesta. De fapt, eu acum am aflat despre respectivul control si sincer sa fiu, sunt foarte speriat. Daca ma puteti ajuta, vroiam sa stiu ce e de facut de aici, si care sunt eventualele consecinte. Va rog sa-mi raspundeti daca puteti pentru ca stiu ca am gresit (atunci nu stiam mai nimic despre firme si nu am luat in seama posibilele urmari). Multumesc