avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate criscretzu

Activitate criscretzu

Discuție Timbru de mediu
Buna ziua,
As dori sa-mi raspundeti la urmatoare intrebare:
Daca am platit in anul 2011 taxa de prima inmatriculare pentru un autoturism adus de afara ,1410 euro ,conform legii de atunci,si ulterior deoarece s-a modificat legea ,in urma unei cereri de recalculare mi s-a restituit 25% din suma,mai voi beneficia de o reducere si in urma noi legi a timbrului de mediu?
Precizez ca masina este motorizare benzina ,E2,1589cmc, din 1996.
Ciez din noua lege:
Art. VII - (1) În cazul în care taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule achitată de către contribuabili începând cu 13 ianuarie 2012 până la data intrării în vigoare a prezentei legi, este mai mare decât timbrul de mediu rezultat din aplicarea prezentelor prevederi privind timbrul de mediu, calculat în lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul înmatriculării în România, se pot restitui sumele reprezentând diferenţa de taxă plătită, numai către titularul obligaţiei de plată, pe baza procedurii stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe. Calculul diferenţei de restituit se face pe baza formulei de calcul din prezenta ordonanţă, în care se utilizează elementele avute în vedere la momentul înmatriculării autovehiculului în România.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) se restituie la cererea contribuabilului, adresată organului fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Taxa rezultată ca diferenţă dintre suma achitată de contribuabil cu titlu de taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi cuantumul rezultat din aplicarea timbrului de mediu se restituie în termenul de prescripţie prevăzut de legea fiscală, pe baza procedurii stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Va multumesc!