Am rugamintea sa imi dati un sfat privind urmatoarea situatie.
Bunicul meu a decedat in1970 si a fost ingropat intr-o groapa ce ii apartinea intr-un cimitir din Bucuresti.
In 1973 sora acestuia a facut o succesiune declarand ca este singura mostenitoare a fratelui sau desi in 1973 erau in viata atat sotia, cat si cele 3 fiice ale acestora.
Pana in acest moment mama mea nu a avut nicio pretentie asupra dreptului de proprietate al gropii respective. Singura ei pretentie a fost sa ramana crucea tatalui sau pe mormant. Ea se duce cel putin odata pe luna la tatal sau.
In 2012 crucea a fost aruncata de pe mormant si cei de la cimitir au sfatuit-o sa nu o puna la loc deoarece ea nu apare in niciun act aflat la administratia cimitirului. Mai mult in certificatul de succesiune este mentionat ca in afara de ultimul proprietar al gropii o verisoara a mamei nimeni nu are dreptul sa umble la mormant pentru ca ar putea fi considerat vandalizare de mormant.
Din pacate orice tentativa de a se intelege cu verisoara sa lase crucea pe mormant a esuat.
Va rog sa imi spuneti daca in acest moment mai sunt sanse sa obtinem dreptul de proprietate asupra acelei gropi si care ar fi pasii.
Din cate stiu eu chiar daca au fost date declaratii false la notar si acest lucru intra sub incidenta catorva legi, fapta se prescrie dupa 15 ani.
De asemenea pentru ca lucrurile se faceau cum se faceau pe vremea respectiva matusa mea s-a ales cu numele de familie “Ionescu” in loc de “Ion”. Pana acum acest lucru nu a fost o problema pentru ca este destul de clar ca un functionar “antic” a gresit numele dar in situatia aceasta nu stiu ce impact poate avea.
Nu in ultimul rand, am rugamintea sa imi spuneti cam cat ma costa sa rezolv situatia asta (onorariu avocat, cheltuieli judecata samd).