avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate najnaj

Activitate najnaj

frauda in sensul in care platesti catre stat niste taxe pentru valoarea declarata de 500 euro si altele pentru 2350.

si pentru o clarificare...nu am nici un interes economic(asta referitor la cei 1800 cat era diferenta...)
numai bine
de ce sa ma duc la politie? simplu. pentru a-l sicana fiindca a fost jegos si m-a tinut pe bara cu motorul timp de 8-9 luni(cui ii plac motoarele stie ce inseamna asta) iar dupa asta atunci cand tot eu am gasit piesele el imi spune ca daca sunt dispus sa platesc pentru ele el face comanda
in momenntul in care am dat banii nu a fost nici un moment intelegerea ca din chitante sa rezulte ca motorul costa 500 euro
scopul pentru care am postat pe acest site a fost de a afla daca in conditiile date ii pot face necazuri
va multumesc
va rog sa ma ajutati cu un sfat ceva
problema sta cam asa: in februarie anul trecut am cumparat de la o firma de leasing din iasi o motocicleta la mana a doua adusa din germania, in leasing operational pe un an. pretul a fost de 2350 pe care i/am dat cash in momentul tranzactiei, dar moto a figurat pe firma de leasing timp de un an, in care am primit luna de luna chitante, situatie care nu m/a deranjat in nici un fel. la incheierea tranzactiei patronul firmei la rugamintea mea in prezenta unei alte persoane a scris pe o foaie alba ca a primit de la mine suma de 2350 euro reprezentand contravaloarea moto( stiu ca nu are valoare de chitanta). valoarea care rezulta din chitante pe un an intreg ajunge la vreo 500 euro, lucru care iarasi nu ma deranjeaza
dar
am avut o problema tehnica la motor cu care m-a tot lungit si pentru care in final am platit tot eu cu toate ca aveam garantie in momentul in care s-a defectat moto. asa ca eu intreb...ce ilegalitate a facut el , si ce sanse as avea sa merg la politie cu hartia scrisa de mana si toate chitantele(diferenta de valoare fiind devreo 1800 euro.)?
se poate vorbi aici despre frauda?
cu stima
sper ca ma poate lamuri cineva pe acest forum caci dupa ce am citit modificarea codului fiscal prin o.u.g. 110/2006 sunt putin contrariat!
in ordonanta zice Art. 2141. - (1) Intră sub incidenţa taxei speciale autoturismele şi autovehiculele comerciale cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone inclusiv, "
personal trag concluzia ca mottociclete nu apar, ele nefiind nici autoturisme si nici autovehicule comerciale ! este corecta concluzia mea sau nu?