Buna ziua!
Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea situatie: intr-un dosar civil de execuatur(recunoasterea inscrisurilor si hotararilor straine) - R. Moldova, in 20.02.2014 tribunalul Bucuresti a hotarat recunosterea pe teritoriul Romaniei a hotararii judecatoresti emise de instanta din R.Moldova, cu termen de apel in 30 zile. Acum cateva zile am mers la tribunal pentru legalizarea execuaturului la ce am primit raspuns ca este imposibila pe motiv ca paratul nu a primit comunicarea hotararii. Paratului i-au fost transmise (in R.Moldova) 2 scrisori cu aviz pe care apare "Retur. Motiv: necunoscut". La tribunal mi s-a spus sa comunic o adresa valabila. Adresa paratului este absolut valabila, el lociueste acolo cu siguranta. Mai mult - mai devreme tot pe aceasta adresa i-au fost trimise citatii cu avize acceptat de el. Imi dau seama ca este un abuz si rea-intentie de a tergiversa si mai mult procedura care dureaza din 2011(!).
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie? Daca exista vreo procedura de comunicare silita a hotrarii? Si de ce nu se poate legaliza hotararea din moment ce paratul nu a depus in termenul stabilit cererea de apel?
Va multumesc!