avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Activitate sorydse

Activitate sorydse

Discuție diurna externa
buna ziua
lucrez de 2 ani la o firma ca sofer profesionist pe camion de 40 tone.sint angajat pe Romani dar imi desfasor activitatea pe comunitate.as vrea sa va intreb care sint drepturile mele salariale atit in tara cit si in strainatate(salariul/diurna).tin sa precizez ca nu am vazut niciodata salariul in tara iar diurna a fost de 1500e indiferent de cite zile are luna respectiva.in contractul de munca nu scrie care este valoarea diurnei si nici ca imi desfasor activitatea in strainatate.imi desfasor activitatea in Germani si Danemarca.dupa 4 luni de munca pe comunitate ,atunci cind vin in,,concediu",sint trecut in concediu fara plata fara acordul meu.far foarte mult care ar trebui sa fie valoare exacta a diurnei /zi lucrata si care sint drepturile mele salariale.plata diurnei incepe abiacind bagam prima data cardul in aparatul tahograf,iar in lege am citit ca plata diurnei externe ar trebui sa inceapa cind trecem granita Romaniei spre locul de munca si sa se termine cind intram iarasi in Romania.va rugam sa ne edificati in aceste probleme pentru ca sintem multi soferi la aceasta firma in situatia aceasta.iar acum am fost anuntati verbal ca ni se va scadea din diurna si ni se va plati salariul in tara
va multumim!!