cred ca m-am exprimat eu gresit...s-ar putea sa fie vorba de partaj VOLUNTAR. Nu lucrez in acest domeniu, dar am inteles de la o cunostinta fara legatura cu mostenirea ca se poate face un asemenea demers de acum.
Buna ziua!
Parintii mei s-au despartit (fara a divorta) in urma cu mai multi ani si tata a cumparat un apartament, unde s-a mutat ulterior. Eu si sora mea am stabilit verbal sa iau eu casa de la tara si apartamentul sa il ia ea, dupa care ea a si facut act de vanzare cumparare pentru apartament, de la tata. Eu si mama mea am ramas in casa de la tara care este momentan trecuta tot pe numele tatalui meu.
Intre timp, sora mea a vandut apartamentul si mi-e teama ca in viitor sa nu aiba pretentii si la casa de la tara, aflata pe numele tatalui meu, deoarece copiii ei o indeamna catre acest lucru.
La momentul de fata, toti trei suntem de acord sa facem actele in favoarea mea pentru aceasta casa, dar nu stiu ce cale sa aleg, din cauza costurilor, dar mai importanta fiind siguranta pe viitor.
In ce conditii poate fi atacat acest partaj succesoral si de ce este contractul de v-c o solutie mai sigura?
Va multumesc!