Subsemnatele, B.A.R. si U.F., suntem mostenitoare legale ale defunctilor B.F. si B.I. ambii cu ultimul domiciliu in Brasov de pe urma caruia au ramas ca mostenitori legali, urmatorii:
- B.D, fiu, domiciliat in Brasov
- U.F., fiica, domiciliata in Rasnov
- B.A.R., fiica, domiciliata in Ploiesti
In data de 19.06.2011 urmare comunicarii de către Primaria Brasov a Dispozitiei Primarului privind propunerea de acordare de despagubiri in conditiile Titlului VII din Legea 247/2005, pentru imobilul situat in Brasov care a apartinut defunctilor B. P. şi B. I., si care a fost demolat, am luat cunostinta de existenta unui contract de donatie facut de autorii nostrii in anul 1980, fara respectarea prvederilor legale.
Astfel, prin Contractul de Donatie autentificat la notariat, defunctii, au donat paratilor B.D (fiul decedatilor) si B.A. (sotia sa) jumatate parte indiviza din locuinta situata in Brasov constituita din cinci camere, bucatarie, hol, baie, camara si pivnita.
Ulterior, urmare expropierii si demolarii imobilului, paratii - in contul a ? din imobilul primit prin donatie au primit in urma masurii de expropiere si demolare un apartament cu 3 camere situat in Brasov şi câte 20.000 lei fiecare.
Subsemnatele, B.A.R. si U.F., suntem mostenitoare legale ale def. B.F. decedat la data de 26.11.2003 şi def. B.I. decedată la data de 03.11.2013 nu am fost dotate nici înainte nici după demoalarea casei cu toate ca in actul de donaţie scrie ca am fost dotate (fals) corespunzător. Totul s-a făcut pe deascuns.
Precizăm că succesiunea după tată s-a făcut în 2004 iar atunci nu a fost adus actul de donaţie cum era legal să se facă. Contractul de donaţie s-a făcut fără stirea noastră. Am aflat de el numai când am apărut după succesiunea făcută după tata la primăria Braşov, aceştia propunând in 2011 acordare de despagubiri in conditiile Titlului VII din Legea 247/2005, pentru imobilul situat in Brasov.
Acum vrem să facem succesiunea după mama B.I. decedată pe 03.11.2013 cu ultimul domiciliu in Brasov,
Vrem să ştim dacă se mai poate reglementa cotitatea disponibilă la notar şi ce avem de făcut avînd în vedere că noi nu am stiut de contractul de donaţie numai in 2011.
[Editat ? pe forumul Avocatnet nu este pemisa postarea numelor persoanelor cu care aveti probleme]