avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate butterfly01

Activitate butterfly01

Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Masura retinerii poate fi revocata si de organul de cercetare penala sau doar de procuror?
Nicoleeta a scris:

b???? ce legatura are...

Chiar nu am idee, editia a 3 de sinteze si grile (portocalie), grila 18
Raspuns corect Udroiu:b
Din punctul meu de vedere nu este niciun corect.
"a" nu este corect, faptul ca si-a retras plangerea prealabila nu atrage automat oficialitatea, actiunea penala nu se va pune in miscare din oficiu ulterior in cazul in care pentru respectiva infractiune actiunea penala poate fi pusa in miscare numai la plangerea penala. Ar fi corect a daca actiunea penala se poate pune in miscare atat din oficiu cat si la plangerea prealabila (ex: art. 180 mb de fam)
Solicitarea inculpatului de continuare a procesului penal:
a. in caz de retragere a plangerii prealabile, atrage aplicarea principiului oficialitatii procesului penal
b. va fi intotdeauna respinsa in cazul interventiei decesului partii vatamate
c. poate fi admisa in cazul interventiei unei cauze speciale care inlatura caracterul penal al faptei
Tot obligatii....la plata nedatorata acelasi autor spune ca eroarea este relativ necesara si ca noua reglementare a renuntat partial la ea, fapt atestat de numeroasele exceptii. Ar trebui sa tragem concluzia ca nu mai este o conditie generala a platii nedatorate?
Liviu Pop precizeaza ca pe noul cod in cazul rezolutiunii se retin ca si conditii doar neexecutarea suficient de importanta si debitorul sa fi fost pus in intarziere si se renunta la conditia culpei sau vinovatiei debitorului. Eu nu imi dau seama citind articolele din cod de ce a ajuns la concluzia renuntarii la conditia culpei debitorului. Voi ce credeti sau stiti din alti autori?
mariusbancila a scris:

Este infractiune fapta constand intr-o inactiune:
a)numai daca a fost savarsita cu intentie
b)sav cu intentie sau din culpa,cu exceptia cazului in care legea incrimineaza si sanctioneaza doar savarsirea ei din culpa
c)savarsita din culpa daca legea o prevede in mod expres

b
Ce neatenta sunt, clar nu este niciuna
butterfly01 a scris:

Cesiunea contractului considerati ca face parte din tematica, eu acum la recapitulari am observat ca nu am citit-o si parca nu ma atrage:)

Cum ramane ma "sacrific" ca mai citesc cesiunea de contract sau trec la lucruri mai importante?
Nicoleeta a scris:

butterfly01 a scris:

Asa ma gandeam si eu pana sa citesc afirmatia din nota de subsol.

uita tot. deci el a corelat faptul ca cesiunea de creanta chiar constituita intuitu persoane poate produce efecte daca debitorul renunta cu faptul ca intretinerea e intuitu personae si ca daca ala si ar da acordul ar putea fi vorba despre o cesiune a intretinerii.
jesus, cine spunea ca vasilescu e naspa? cum sa faci asemenea coroborari.

Nu stiu cum este Vasilescu dar cert este ca stilul dl. Liviu Pop nu este deloc pe placul meu, dar din pacate este prea tarziu sa citesc un alt autor la obligatii. ms!
Cesiunea contractului considerati ca face parte din tematica, eu acum la recapitulari am observat ca nu am citit-o si parca nu ma atrage:)