Din cat am citit eu, contestatia la executare silita inseamna doar oprirea executarii catre debitor, garant sau coplatitori a somatiei de plata deja existente nu si blocarea de a emite o noua executare silita.
Spuneti-mi va rog, dupa experienta dumneavoastra, in cazul mentionat de mine (contractul de credit are multe inadvertente, contractul de ipoteca este gresit intocmit, am vandut apartamentul) mai pot merge in instanta?. Luam ipoteza ca un avocat observa aceste lucruri si ca am dreptate ce m-ati sfatui sa fac..sa merg in instanta sa atac contractui de credit solicitand anularea lui sau? ...sau?....
Voi merge cu siguranta la un avocat, insa vreau sa fiu macar pregatit psihic inainte prin cunosterea, macar ipotetica, a sanselor sau a pasilor pe care trebuie sa ii urmez. O data patit ..e bine sa am 2, 3 pareri.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Sunt in urmatorul caz concret:
Am un credit de nevoi personale de 45.000 de euro din anul 2008 luat de la o banca comerciala, girat cu un apartament personal. Am platit cateva rate, dupa care din motive de diminuare salariala nu am mai putut plati creditul si mi-a fost vandut contractul la o firma de recuperare.
Firma de recuperare a stat pe capul meu facand foarte mari presiuni si mi-a ingrugat multe si nevrute pana la urma m-au facut sa vand apartamentul la suma de 35.000 de euro spunand ca plata sumei acesteia ma va scapa de restanta pe care o am de plata si ca totul se termina bine si frumos...bun, pana aici totul este limpede (mai putin naivitatea mea).
Acum se intampla asa: Firma de recuperare imi mai cere suma de 30.000 de euro (chiar daca nu mai am imobilul si banii i-au luat ei in intregime), ba mai mult au pus un executor pe urmele coplatitorilor si al garantului ,blocandu-le toate conturile pentru recuperarea sumei cerute de ei.
Ca tot romanul, vazandu-ma in situatia asta, m-am pus (in cele din urma) sa studiez contractul cu banca in cauza si am vazut foarte multe erori, atat in contractul semnat cat si in contractul de ipoteca
Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Daca nu mai am imobilul cu care am garantat creditul si banii din vanzarea lui i-au luat in totalitate, nu trebuia sa stinga litigiul mai ales ca am luat creditul girand doar prin imobilul in cauza. 2. De ce s-au indreptat catre GARANT , nu trebuia prima data sa incerce sa ia de la mine toti banii, dupa care la coplatitori si numai dupa asta de la Garant, mai ales ca Garantul este sotul meu si a garantat cu acelasi apartament?..mai ales ca am mai citit si am vazut ca Garantul nu este tot una cu Fidejusor. 3. Mai pot merge in instanta cu aceste contracte (credit, ipoteca), daca am gasit o gramada de erori si sa cer rezilierea lor?. 4. Ma mai pot urmari pentru alte sume , in cazul meu inca 30.000 de euro, tinand cont ca nu stiu de unde a scos-o si nici nu vor sa imi spuna, in conditia in care imobilul cu care s-a garantat creditul a fost vandut?
si. 5. Ce ma statuiti sa fac (pana la luarea unui avocat), pentru ca banii si asa putini.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.