olivia_pope a scris:
crissea a scris:
olivia_pope a scris:
avecon, cum se solutioneaza exemplu care l-am dat eu ?????
care ar fi impedimentul sa nu se anuleze? lasam la o parte modul de executare, ca pana la majorat respecta obligatiile prev de art 103 si dupa majorat art 86.
chiar nu e polemica gratuita.
alte pareri?
impedimentul ar fi ca vorbim de o analogie in defavoarea inculpatului, contrara prevederilor art 7 din Conventia Europeana.
pe de alta parte, ma uit crucis la solutia INM si-mi pare un vis urat....ei ce temei au??????
temeiul INM-ului ar fi art. 480 Cpp raportat la 447 Cpp si anularea unei hotarari pentru a face aplicarea unui concurs nu este o analogie in defavoarea inculpatului, ci chiar in favoarea lui.
Din punctul meu de vedere, alin 2 al art 110 ind1 contine o enumerare limitativa si eterogena; omisiunea legiuitorului de a include si art 85 - anularea suspendarii executarii, este mai mult decat evidenta, mai ales ca, modificand de atatea ori Codul Penal, ar fi avut ocazia sa "remedieze"...dar nu s-a intamplat; iar clauzele de analogie
eterogene sunt considerate in defavoarea inculpatului si, prin urmare, interzise( vezi Streteanu, Drept penal general pag 47 si Udroiu intr-o discutie privind aplicabilitatea alin 2 al art 75 Cp- circumstantele agravante judiciare).
Temeiurile pe care le-ai aratat se aplica, desigur, in cazul in care avem o suspendare conditionata a pedepsei aplicate minorului- conf art 110 si se descopera ca anterior ramanerii def a hotararii acesta mai savarsise o alta infractiune- cazul retinut si in speta INM.