Am sunat azi la csm si pana la urma mi-au zis ca nici nu s-au trimis propunerile la presedinte si nici nu stiu cand vor fi trimise. asta desi saptamana trecuta mi-au zis ca sunt trimise. deci mai avem de asteptat.
Din cate am inteles de la INM nu vom putea alege unde facem cursurile dat fiind faptul ca suntem destul de putini. Daca le facem in vara, cand auditorii sunt in vacanta, este foarte probabil sa le facem in Bucuresti, astfel asigurandu-se si cazarea.
In legatura cu numirile, am sunat astazi la CSM si la Administratia Prezidentiala iar propunerile de numnire ar urma sa ajunga la presedinte maine sau poimaine. Tot de la CSm am aflat ca ei ar dori sa fim numiti inainte de Paste.
Felicitari tuturor viitorilor magistrati !!!!!!!
Daca s-au miscat asa repede am putea fi numiti chiar si inainte de Paste.
In legatura cu formarea, m-am interesat la INM si mi s-a spus ca e putin probabil sa se formeze doua grupe (una pentru Bucuresti si cealalta pentru Giroc). Asa ca vom urma cursurile in una dintre cele doua locatii in functie de perioada in care se hotaraste ca se vor desfasura.
in cazul avocatilor sunt doua solutii:
1. suspendare la cerere, care poate fi formulata oricand (trebuie luate vizele de la CAA, Resurse umane, biblioteca baroului). Din cate stiu cererea se solutioneaza in cateva zile de catre consiliu.
2. suspendare pentru incompatibilitate pentru care trebuie o adeverinta de la locul de munca pentru a se dovedi incompatibilitatea.
Nu stiu nimic si nici nu am auzit de un control final al finantelor.
Eu voi opta pentru prima varianta deoarece nu am gasit o reglementare privitoare la termenele in care trebuie rezolvate situatiile de incompatibilitate si vreau ca la data publicarii decretului sa nu ma gasesc in vreo situatie de incompatibilitate.
Daca exista colegi care au mai multe informatii in acest sens, ii rog sa ni le comunice si noua.
Daca procedura se desfasoara la fel ca anul trecut, eu cred ca se vor publica decretele in M.O. in prima parte a lunii mai. Sa speram ca toata lumea va trece cu bine si de verificarea indeplinirii conditiilor legale care este astazi pe ordinea de zi a sectiilor si nu va mai fi o noua repartitie.
In legatura cu locatia in care se vor desfasura cursurile ar fi bine sa ne interesam la INM dupa ce se solutioneaza ordinea de zi si sa solicitam formarea unei grupe pentru Bucuresti.
Daca sunt colegi care ar dori sa faca aceste cursuri la Bucuresti, haideti sa ne organizam si sa depunem cereri in acest sens la INM. Eu personal nu as vrea sa stau o luna la 600 km de casa (cred ca e un drum de aprox. 8-9 ore cu masina).