Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea chestiune: este normal ca C.A.S. (Prahova - in cazul meu) sa refuze sa imi plateasca concediul medical eliberat de dr. de familie dupa finalizarea indemnizatiei de 2 ani pt primul copil, pe motiv ca nu am fost angajata? Mentionez urmatoarele detalii importante: am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe baza studiilor superioare, pentru 2 ani (per. 6 apr. 2011-6 apr. 2013); din data de 7 apr 2013 mi-a eliberat medicul concediul respectiv; urmeaza sa nasc al doilea copil in mai 2013, deci la o luna dupa finalizarea primei indemnizatii. Intr-adevar, nu am avut stagiu de cotizare din munca, dar legea spune ca perioada de indemnizatie se cumuleazaca stagiu, doar reprezinta sursa de venit din care am cotizat la casa de asigurari. De ce nu au vrut sa imi primeasca concediul? pentru ca inca nu am facut rost de adeverinta ca am beneficiat de indemnizatie? Multumesc anticipat pentru raspuns si imi cer scuze pt ambiguitatea situatiei.
Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti cu o chestiune spinoasa: plata indemnizatiei pentru cresterea primului copil se finalizeaza pe 6 aprilie a.c. Ca sa pot beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil (care se va naste in mai a.c.), este nevoie sa intru in concediu maternal. Problema este ca acest concediu ar trebui inceput cu data de 7, care pica sambata. Cum trebuie procedat in aceasta situatie: sa se inceapa concediul maternal de pa 5 sau 6 aprilie (ceea ce ar insemna sa se suprapuna) - este legal sau exista o alternativa pe care nu o vad/stiu in acest moment? Va multumesc anticipat, o zi buna!