avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters285379

Activitate ContSters285379

buna dimineata,

am o intrebare in legatura cu un gewerbe-anmeldung (pfa) infiintat acum cateva luni in Germania. Am vorbit cu un prieten care munceste acolo si mi-a spus ca ma poate ajuta, dar pentru asta trebuie sa imi fac un gewerbe-anmeldung (pfa). mi-am luat concediu 2 saptamani sa merg si sa vad despre ce este vorba (in cazul in care nu era ok sa nu pierd locul de munca de aici).
Cand am ajuns acolo acest prieten m-a indrumat catre o persoana care i-a facut si lui acest pfa. Am fost, am semnat "ca primarul" acest formular, o imputernicire prin care sa imi deschida si sa imi inchida acest pfa,un act prin care m-a luat in spatiu si el s-a acupat de tot (precizez ca eu nu stiu deloc germana-deci nu pot sa bag mana in foc ca asta am semnat). mi-a spus ca in cazul in care vreau sa plec sa-l anunt si sa-l inchida.
Binenteles ca nu a fost ceea ce ma asteptam si nu am vrut sa raman. L-am sunat pe acest domn sa-i spun sa imi inchida pfa-ul, a spus ca o sa-l inchida, l-am rugat si pe prietenul meu sa-l mai sune sa verifice, la fel i-a spus si lui.
eu stiu ca s-a inchis aces pfa doar din ce mi-a spus la tel, dar nu am nici un document.
Doresc sa stiu cum pot sa verific daca intr-adevar l-a inchis pt ca ultimul lucru pe care il vreau este sa ma trezesc cu vreo amenda de cateva mii de euro peste ani sau altceva si mai grav. mi-e teama sa nu emita facturi sau sa faca altceva atata timp cat are imputernicire si copie dupa CI.
Doresc sa stiu daca acest pfa reiese undeva in Ro de exemplu sau daca reiese in fisa fiscala . precizez ca nu s-a emis factura, nimic. L-am deschis si in 2 saptamani l-am inchis (sper ca este inchis).

va rog mult sa ma ajutati. imi este foarte teama si nu stiu ce sa fac.