Aveam si eu o intrebare .... vis-a-vis de Legea 10 ..... dar deocamdata nici un raspuns. La intrebarile mai vechi se raspunde?........ intreb pentru ca sunt 1338 de subiecte fara raspuns.
Buna seara,
Bunicii mei au avut casa, dependinte si teren in Baia Mare. In 1978, statul a hotarat construirea unui AGECOM, fapt ce a dus la exproprierea lor. Dupa revolutie , bunica a inceput demersurile pentru primirea unei despagubiri. Actele au fost innaintate pe plan local, au ajuns ulterior la Bucuresti si a fost delegata o persoana spre a vedea la fata locului ce mai exista pe acea suprafata de teren care odinioara apartinuse bunicilor mei. Ulterior a venit din poartea AVAS o hotarare prin care mostenitorii aveau dreptul la xxx xxx Ron. Luand legatura cu ei, ni s-a spus ca exista 2 modalitati de a intra in posesia banilor:
1 : sa optam pentru actiuni vandute de catre stat, dar pe care trebuie sa le pastram minim 2 ani si abea apoi pot fi vandute
2: sa optam pentru suma hotarata , dar sa asteptam 2 ani pentru a intra in posesia ei. Mama, mostenitoarea de drept a bunicilor mei, a optat pentru a 2-a varianta. Termenul de 2 ani a trecut in august 2012..... intre timp starea de sanatate a mamei mele s-a deteriorat, eu sunt unicul ei copil si doresc sa stiu cum se poate intra in posesia acelei sume.
Va multumesc