avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate macoveiciucalexandru

Activitate macoveiciucalexandru

Buna ziua!

Situatia pe care doresc sa o supun atentiei dumneavoastra este urmatoarea: am fost in concediu de crestere a copilului pe perioada de un an. Am prelungit un an fara plata și după 6 luni am vrut să ma întorc însă deși legea îmi permitea m-au pus sa fac cereri de revenire și să alerg după semnături până cînd exasperat am cerut disponibilizarea dar mi s-a refuzat.Precizez că exista un acord între sindicat și conducere care îmi permitea să cer aceasta.
Constrîns de situația financiară cu ajutorul cunoștinșelor am gasit un job în străinatatepe o perioadă de 6 luni.Concediul mi-a expirat si sociatatea din Romania doreste sa-mi desfaca contractul de munca.
Intrebarile mele sunt: pot presta un alt job in afara tarii cat sunt in concediu prelungit dupa crestere copil fara plata si a doua cum imi poate desface societatea contractul de munca in aceasta situatie. Adaug ca nu ma pot intoarce acum deoarece am inca contract in strainatate.

PS. Chiar astăzi am fost anunțat de soție ca voi primi acasă o chemare scrisă la comisia de disciplină dar nu o pot confirma eu nefiind acasă.






Discuție disponibilizare
Sunt angajat al unei intreprinderi destul de mari din aceasta țara si acum 2 ani am optat pentru un concediu de 1 an pentru cresterea copilului.La finalizarea acestuia comform legii am prelungit din motive familiale acest concediu cu unul de inca un an fara plata.Au trecut 10 luni de atunci și intre timp am gasit o alternativa mai buna la fostul loc de munca in strainatate nefructificata inca datorita concediului in care inca ma aflu.SINCER #-o Asadar aveam de optat intre demisie și...pachetul social pe care intreprinderea il ofera.Ca o paranteza cele 10 luni nemuncite au inceput sa-și arate coltii,stau cu chirie,am doi copii deci disponibilizarea parea solutia ideala sa-mi revin pina voi intra din nou in piine.Asadar dupa 5 luni chinuitoare in asteptarea unui raspuns ma duc la Bucuresti la sediul central unde spre stupoarea mea sunt anuntat ca raspunsul a venit ,este negativ si mai ca nu m-au facut mincinos ca nu recunosc acest lucru.Ma intorc acasa cei de la filiala imi spun ca nu stiu nimic.Ce mai tura-vura ca la nebuni.Mai adaug ca prioritari la disponibilizari sunt cei in pragul pensionarii dar chiar si asa cei de virsta mea (39) au dreptul sa depuna cereri comform conventiei semnate cu sindicatul carevasazica nu exista limita de virsta.Dilema mea este urmatoarea : daca plec si nu-mi dau demisia nu e bine...,daca nu ma disponibilizez deja sunt la pamint cu banii inca 2 luni fara bani ...iar nu-i bine.De unde pina unde pachet social cind oameni din tesa cu salarii de 1000 si de euro pleaca cu alte mii de euro si eu cu 1800 de lei salariu,rate la banca ,fara casa si copii mici in cocediu fara plata nu ma pot disponibiliza.Curat murdar Romania.
P.S La Bucuresti mi s-a sugerat sa-mi dau demisia.Probabil daca eram in gasca lor de mafioti si aveam salariul mai mare eram eligibil