problema este ca ea vrea restul de bani chiar daca eu am facut respectivele plati si pentru care am dovezi. Doar luna viitoare suntem citati in instanta pentru validarea actului de mediere. Mai are dreptul sa ceara alte schimbari intre timp?
Buna ziua. Am stabilit impreuna cu mama copilului pe care il am, in urma unui proces de mediere, plata in bani a unei sume de 500 de lei. Cum anumite plati le fac eu datorita faptului ca ea nu poate merge (gradinita, cursuri - pentru care am si chitante), i-am transferat in cont doar diferenta, discutand cu ea faptul ca banii au fost folositi pentru copil. I-am spus ca daca nu vrea asa, eu ii depun toti banii in cont, urmand ca ea sa faca respectivele plati. A spus ca nu vrea sa auda asa ceva, ca daca s-a stabilit ca eu sa platesc prin virament aceasta suma, sa o fac, si pe langa asta are pretentia sa ma ocup si de celelalte plati. I-am explicat faptul ca aceasta suma pe care eu i-o dau este pentru copil, nu o plata pentru ea, dar a zis ca ma da in judecata pentru nerespectarea intelegerii. Are dreptul sa o faca?
1. cum se calculeaza in ce masura a contribuit fiecare?
2. faptul ca a stat o perioada cu copilul acasa, fara sa aiba un venit cum se ia in considerare?
3. cum poate proba veniturile obtinute pe perioada lucrata, ea neavand nici un act doveditor al sumelor castigate?
4. in cazul ca nu mai sunt de acord sa figureze la adresa actuala, care ar fi calea de urmat?
Fosta concubina, cu care am un copil, s-a intors in apartamentul pe care il detin in nume propriu si nu vrea sa plece. Acum cateva luni i-am dat parte din suma cu care se presupune ca a contribuit la achizitionarea imobilului, urmand ca ulterior sa-i achit diferenta. S-a mutat la actualul ei partener de viata, si acum vine pe nepusa masa si se reinstaleaza in apartamentul meu, sustinand ca nu am cum sa o dau afara. Copilul stata atat cu mine cat si cu ea si era bine, dar in momentele cand suntem impreuna apar discutii care il pot afecta.
Care este calea legala sa o pot indeparta din locuinta, mentionand ca atunci cand ne-am mutat aici, i-am facut act de identitate pe aceasta adresa.?
Pentru a se stabili suma care ii corespunde de drept, cum se calculeaza aportul fiecaruia (o perioada nu a lucrat, iar dupa ce muncea, veniturile mele erau duble fata de ale ei)?
Ea are pretentia la jumatate din valoarea apartamentului, dar la achizitie, noi aveam doar o parte din suma, restul fiind un ajutor din partea parintilor mei. Doar la acea suma pe care am avut-o initial impreuna poate sa ceara drept de creanta sau la valoarea totala a imobilului?
In cazul in care ea nu poate sa justifice prin acte ce venituri avea in perioada in care eram impreuna, cum se face calculul, doar pe vorbe?
Va multumesc anticipat
am fost la mediator si mi s-a spus ca si perioada in care concubina a stat acasa, fara a obtine un venit, poate fii luat in calul. Intrebarea mea este, care ar fii cuantumul (procentual)?
Adica, daca veniturile au fost obtinute doar de mine, plata utilitatilor si a ratelor, ea poate cere parte si din aceasta suma, motivand ca a avut grija de casa?
Sau se face partajul doar raportat la veniturile reale si dovedite de fiecare concubin in parte?
daca vreau sa ii dau o suma de bani si o voi face prin transfer bancar in contul ei, ce ar trebui sa pun ca si nota? (drept creanta...), pentru ca in cazul unui eventual proces sa pot demonstra faptul ca acei bani au fost virati pentru acel scop si nu ca dar sau alt motiv
femeia, contribuind doar la suma initiala, are dreptul sa ceara parte si din suma pe care am primit-o cadou si din diferenta de 10000 euro,la care ea nu a contribuit deloc cu returnarea ratelor?
apartamentul este pe numele meu
Buna ziua
Am avut o relatie de 8 ani cu o persoana, iar dupa incetarea relatiei ea cere parte din banii care i-am strans pentru cumpararea unui apartament. Eu sunt dispus sa ii restitui, dar ea cere jumatate din valoarea apartamentului, chiar si in cazul in care stie ca aportul adus este de cel mult o treime din valoare, lucru care se poate confirma prin acte care dovedesc veniturile realizate de fiecare.
Apartamentul a fost cumparat in august, 2013 suma totala platita fiind compusa din - banii stransi impreuna
- o diferenta in bani cadou de la tatal meu
- un credit de 10000 euro, facut pe numele tatalui meu, dar care se restituie bancii de catre mine.
1. Raportat la care suma poate cere drept de creanta, la valoarea totala a apartamentului sau doar la suma care am avut-o initial impreuna?
2. Daca ii fac un transfer bancar pentru o suma pe care am cazut de acord sa i-o restitui, ce ar trebui sa trec in foaia de varsamanat, ca in caz de judecata, sa poata fii folosita ca proba?
3. Daca mergem la mediator, care ar fii costurile , raportate la valoarea care femeia o cere sau la valoarea imobilului... si cine le plateste, amandoi, doar ea, doar eu?
Va multumesc, o zi buna !!!
apartamentul a fost cumparat din suma stransa in strainatate (dar la care fiecare a contribuit in mod diferit, raportul fiind de 2/3 in favoarea barbatului, fapt ce se poate dovedi prin veniturile obtinute de fiecare) plus un credit in tara care sa acopere diferenta pana la pretul final al apartamentului. Pe actul de proprietate apare doar numele barbatului.
Ratele respectivului credit se achita doar de barbat, dar in cazul partajarii femeia cere jumatate din valoarea imobilului platit.