avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate m_ella2005

Activitate m_ella2005

Răspuns la discuția pensie de intrtinere minor
Oricum, indemnizatia de crestere a copilului nu o puteti popri.
Răspuns la discuția Calcul pensie alimentara
Mai exista varianta sa îl dați de pe acum în judecata pentru pensie alimentara, se poate și fără sa fiți divortati. Solicitați instanței sa va stabilească pensia în procentm din venitul lunar net, nu în suma fixa. De regula, instantele acorda procentul maxim
Apoi, după ce obțineți hotărârea pentru pensie, mergeți și divorțați la notar dacă dl va mai fi de acord sau puteți divorța tot prin instanță.
Rămâneți sa locuiți cu chirie acolo, dar faceți contract de închiriere. Ii motivați domnului ca oriunde va mutați tot veți solicita încheierea unui contract, așa ca rămâne la latitudinea dumnealui dacă vrea sa încheie contract sau nu, caci dv tot veti da bani pe chirie. După ce încheiați contract, solicitați frumos ca procentul de pensia alimentara sa se aplice și asupra sumei încasate cu titlu de chirie.
Răspuns la discuția Calcul pensie alimentara
2. Pensia alimentara pentru doi copii poate fi stabilita pana la 1/3 din venitul lunar net pentru doi copii. Indicat ar fi sa solicitați stabilirea pensiei în procent, nu în suma fixa. Așa suma datorata lunar va varia în funcție de ce variază veniturile debitorului.
Nu are relevanta faptul ca veniturile trimestriale au fost constante în ultimii cinci ani, pensia va fi datorata pentru viitor, nu pentru trecut, de asta e mai indicat sa solicitați procent.
Va trebui sa va descurcați cu banii pe care îi veți avea. E problema dv ca veți dori sa aveti bona, puteți sa va luați dacă va permiteți, la fel și cu chiria. Și totuși, referitor la rata de 260 euro pentru programul Prima casa: când a fost accesat creditul, e cumva in timpul căsniciei? De ce nu pomeniți nimic de bunuri comune, poate vreun drept de creanță? Nu va obliga nimeni sa stați cu chirie la viitorul fost soț, puteți caută ceva mai ieftin. Dacă nu, îi puteți propune varianta sa stabiliți domiciliul copiilor la el și plătiți dv pensie alimentara, astfel el rămâne și cu cele doua credite.

Răspuns la discuția Calcul pensie alimentara
1. Pentru a păstra numele aveți nevoie de acordul lui, sau, in lipsa acordului dovediti în instanță ca schimbarea numelui v-ar aduce un prejudiciu grav, va cunoaște lumea cu numele din timpul căsniciei (sunteți scriitoare și aveți publicatii semnate cu numele din casatorie)
Dacă tatăl are o pensie stabilita de 250 lei asta nu înseamnă ca dv contribuiți cu aceeași suma. Dv contribuiți cu un sfert din venitul dv pentru un copil și trebuie sa va incadrai în suma rezultata. Dacă sunteți nemulțumită de suma primită de la tata, solicitați în instanță plata pensiei în procent, nu în suma fixa și nu veți mai avea batai de cap cu procesele de majorare sau micșorare.
Restul sunt reacții puerile atât din partea tatălui, cât și din partea dv.
Pana la partaj angajati un avocat și depuneți contestatie la executare. Daca aveți extras de carte funciara din care reiese ca apartamentul e liber de sarcini, banca prin executor nu va poate scoate casa la vanzare. Trebuie ca mai întâi să solicite partaj de creditor în instanță și abia după ce au hotărâre judecătorească în acest sens pot trece la executarea silita a apartamentului, dar numai asupra părții ce îi revine fostului soț, partea ce va revine dv nu poate fi urmărită de banca, deoarece nu dv sunteți datoare băncii. Dv puteți fi urmărită în eventualitatea în care optați pentru atribuirea apartamentului și plata sulei. Banca va poate solicita sa îi dați suta în contul datoriei și dacă nu plătiți sa va scoată casa la vânzare pt recuperarea sutei
Dacă depuneți dumneavoastră, foștii soți, cerere de partaj, o varianta ar fi sa solicitați partajarea pe cote părți, in functie de contributia fiecaruia daca dv ati avut venituri mai mari, sau cote egale. Astfel rămâneți amândoi proprietari în acte, iar banca sa se îndrepte asupra părții ce-i revine fostului soț, parte pe care sa o cumpărați dv la licitatie la al doilea termen când prețul va fi redus cu 25%. Sau sa lasati lucrurile așa, ca cei ce fac afaceri din apartamente scoase la licitații nu se înghesuie sa cumpere jumătăți sau cote părți. Va
Iar pana va hotărâți ce și cum sa faceți, nu mai dați dv niciun ban la executor, ca nu e datoria dv
Dacă e pentru un imobil, contractul trebuie sa îmbrace forma autentica
A venit si regula. Norma de hrana nu intra in baza de calcul a pensiei de intretinere

Decizia nr. 6 din 23 iunie 2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie vizand interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 527 alin. (2) si art. 529 alin. (2) din noul Cod civil, in corelare cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale presedintelui din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala Publicata in Monitorul Oficial nr. 691/2014 - M. Of. 691 / 22 septembrie 2014
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
Când va avea discernământ și fiul meu iși va alege singur viața. Cât despre gândul de a-mi pedepsi fostul soț este departe de mine, cine sunt eu să pedepsesc pe cineva?


Dumneavoastra nu intelegeti un aspect. Ca fiul dumneavoastra sa ajunga sa aiba discernamant, trebuie sa manance ca sa poata creste. Sunteti obligata sa prestati intretinere copilului pe perioada cat e minor, indiferent de situatia financiara in care va aflati.
V-am spus sa luati in calcul venitul minim din tara in care locuiti si veti vedea cat ii datorati copilului intretinere.
Dumneavoastra incurcati actiunile in instanta. Ia uitati ce ati scris aici:

in luna decembrie, satula de toate aceste interpretari ale tatalui copilului, mama a depus cerere la judecatorie cerand sa li se dea ambilor mura-n gura care aste ora de luare a copilului, ora de aducere a copilului, ce inseamna jumatate de vacanta si care jumatate si de asemenea cum sa se procedeze cu sarbatorile legale, ziua copilului, ziua de nastere a copilului etc;


Era normal ca judecatorul sa lase programul la fel, deoarece cererea depusa de mama a fost o cerere de lamurire a dispozitivului hotararii pronuntate deja, nu o cerere de schimbare a programului de vizita.

Va rog sa va recititi postarile. Totul se invarte in tatal in sus, tatal in jos, tatal nu face, noi dorim, noi stim , noi, noi si iar noi, adica domniile voastre si nimic despre copil, despre cum se simte copilul cand merge cu tatal, nimic despre ce-si doreste copilul. Obisnuiti-va cu ideea ca nu puteti detine controlul absolut si ca acel copil se simte bine cu tatal sau chiar daca domniilor voastre nu va convine.