avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate Ovidiu_minos

Activitate Ovidiu_minos

Răspuns la discuția PFA servicii de consultanta IT
In contract se specifica faptul ca eu voi fi raspunzator pentru toate taxele si obligatiile ce au legatura cu TVA-ul, deci in cazul acesta nu pot apela la taxare inversa?
Buna ziua,

Doresc sa ofer servicii de consultanta IT pentru o firma din Uniunea Europeana. Firma respectiva mi-a transmis un contract draft in care se precizeaza obligativitatea de a fi inregistrat in sistemul VIES, iar eu voi trebui sa emit facturi lunar ce vor fi platite de catre firma. Nelamuririle mele sunt:
-Trebuie neaparat sa ma inregistrez ca PFA platitor de TVA?
- Am citit pe internet ca daca cifra totala de afaceri depaseste 65.000 euro(in cazul meu va depasi) pe an, trebuie neaparat sa ma inregistrez ca platitor de TVA. In cazul acesta, daca o factura lunara va avea valoarea totala de 10.000 E(suma fixa oferita de firma), 24% se vor duce automat catre stat, iar in plus vor trebui platite si celelalte contributii(impozitul pe profit, sanatate)? Adica din 10.000 E (brut) cel putin 40% vor fi virati catre stat?

In situatia de fata care ar fi cea mai buna optiune pentru mine?

Multumesc anticipat!

P.S. doresc sa precizez ca activitatea nu se va desfasura pe teritoriul Romaniei.
Va multumesc pentru raspuns, referitor la punctul 1 , insemana ca voi plati 50% din TVA atunci cand voi inmatricula masina?
Buna ziua,

as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:

Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in revanzari auto) dintr-un stat membru UE, dar nu stiu cum se procedeaza cu TVA-ul. Datele sunt urmatoarele:

- Intreprindere Individuala, inregistrata in scopuri TVA in Romania
- cod TVA, valid, verificat pe portalul VIES
- suma achizitie < 10.000 E

Daca puteti sa ma ajutati, am urmatoarele nelamuriri:

- factura emisa va contine sau nu TVA?
- trebuie sa fie specificat pe factura regimul special pentru bunuri second-hand
- se va aplica sau nu taxarea inversa?

P.S. achizitia nu are ca scop revanzarea autoturismului.

Va multumesc!