mirebire a scris:
citez din NCP: "Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere [...] Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane"
Deci as zice ca nu e hartuire.
Pe de alta parte, agentul imobiliar ca sa poate sa faca o vanzare trebuie sa stie cine sunt posibili cumparatori si cine sunt posibili vanzatori. Nu se cheama hartuire ci se cheama ca stie sa-si faca meseria.
Orice a lucrat in vanzari si a avut un succes oarecare stie ca trebuie sa isi cunoasca bine clientii si ca nu le cere voie sa ii cunoasca.
Cu scuzele de rigoare, dar cred că nu aţi înţeles ceea ce am scris: Ce cumpărător să cunoască mai bine dacă acel cumpărător al casei mele NU avea nicio legătură cu agentul respectiv? Cum adică "ştie să-şi facă treaba" dacă cere detalii despre o persoană cu care nu are nicio legătură? Păi eu pot presupune, în acest caz, că l-a urmărit şi a dorit să-l ameninţe sau să exercite alt tip de presiuni asupra lui ca să nu mai cumpere el casa şi eu să o vând, în cele din urmă, clientului agenţiei. Poate dacă ar fi cerut cuiva detalii despre mine era oarecum de înţeles, să vadă dacă sunt om serios sau nu (deşi nici asta nu era în ordine, trebuia să întrebe dacă vreau să fac vreun contract cu el sau să găsească o formă legală, nicidecum filajul). Dar cum să ceară detalii despre un om cu care nu a intrat niciodată în contact, care nu avea nicio legătură cu agenţia lui? Vi se pare un lucru normal??? Mie deloc!
Buna ziua. Acum cateva luni am apelat la o agentie imobiliara pentru a cumpara un apartament.
Pretul era de 48000 euro, iar comisionul agentiei era de 1440 euro, dar am negociat verbal la 700 euro. M-am decis pana la urma pe apartamentul ala (cunoscand si proprietarul), dar i-am zis agentului ca nu mai sunt interesat. Dupa cateva zile am semnat contractul de vanzare cumparare, iar dupa 2 luni am primit plic de la mediator precum ca vor sa ne intelegem pe cale amiabila si sa le dau comisionul de 700 euro. Cred ca m-au verificat undeva; nu stiu cum au aflat ca am cumparat acolo deoarece eu am dat apartamentul spre inchiriere. Probabil au verificat la cadastru...
Am dat o singura semnatura pe fisa de vizionare, iar aia nu era semnatura mea reala, dar tot s-a dovedit a fi a mea. Aveau trecut in contract comision de pana 8% in cazul in care dau teapa. Am consultat un avocat si a zis ca sunt clauze abuzive si sa nu fiu stresat.
Am ajuns in instanta si am pierdut procesul cu tot cu clauzele lor abuzive. Acum sunt obligat ca in termen de 30 zile sa le platesc 3840 euro + cheltuieli de judecata 740 euro.
Am citit pe alte forumuri ca daca refuz sa platesc imi vor scoate apartamentul la licitatie.
Dupa ce am pierdut procesul le-am zis ca le dau cei 700 euro si platesc cheltuielile de judecata, dar nu au fost deacord.
Ce e de facut in situatia asta? Am cheltuit peste 55000 euro pe apartament cu tot cu renovari si mobilat; nu as vrea sa le mai dau si astora aproape 5000 euro.
Se poate decide detasarea dvs de la societatea mama la reprezentantei din Romania a firmei. In acest sens, devin incidente prevederile Directivei 96/71/CE privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii si ale Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrilor familiilor lor care se deplaseaza in interiorul Comunitati.
Pentru contributii regula este: muncesti intr-un stat al UE platesti taxele si contributiile in statul respectiv , la cuantumurile de acolo. Pentru angajatii unei firme cu sediul intr-un stat membru ce-si detaseaza angajatii in baza unui contract comercial cu un partener dintr-un alt stat memembru, pe teritoriul acestuia din urma, exista trei exceptii ce permit plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta:
- posesorii formularului portabil A1
- muncitorii transfrontalieri
- muncitorii implicati in montajul unor piese/utilaje, etc - cu conditia ca perioada de montaj sa nu depaseasca 8 zile