:) va multumesc pt lamuriri. Am citit linkul, chiar m-a ajutat. Eu sunt sigura k ideea mea ar prinde bine, este vb de un loc de joaca pt copii, intr-o localit cu peste 10 mii locuitori, cel mai apropiat oras mare cu asemenea loc e la 30 km, chiar m- am interesat in randul parintilor si se solicita... Ideea e k din moment ce-mi deschid afacerea nu mai tre' sa investesc bani in "marfa" cum e cazul altor afaceri, deci tot ce incasez sau majoritatea mare imi ramane mie. Eu doar vroiam sa stiu pt orice eventualitate ce se poate intampla in cazul in care dupa 2-3 ani de ex. nu mai merge, dc se cere o perioada minima de functionare si ce se intampla cu lucrurile achizitionate, sunt ale mele sau tre sa innapoiez statului? Si inca ceva, pt infiintare srl d nu se percepe nicio taxa, Dar, sunt scutita si de alte taxe, nu stuu exact ce implica, dar stiu k se cer bani lunar/semestrial pt multe alte chestii, dupa ce firma deja exista, chiar dc nu are activitate, si in cazul in care nu primesc finantarea, din orice motiv, k sa inchid sau sa ma "reprofilez" cat se plateste? Si de aici mi-am mai adus aminte de ceva, cand infiintez firma tre sa declar sediul si punctul de lucru, asa-i? Eu am gasit spatiu pt punct de lucru, in chirie, asta inseamna k de la infiintare tre' sa platesc chiria? Si astept cateva luni pana se da drumu la program si dupa mai astept sa fiu acceptata si apoi iar astept dupa bani...?? Sau pot sa adaug punctul de lucru doar dupa ce stiu k am fost acceptata? Si cat costa? Va multumesc anticipat pt amabilitate si rasp.
Multumesc pt rasp, deci : 1. Verific dc indeplinesc conditiile pt a putea accesa aceste fonduri 2. Infiintez firma srl d - mi se deconteaza? 3. Depun cerere impreuna cu proiect, plan de afaceri - in faza asta tre' sa angajez o firma care sa-mi fac planul de afaceri si dupa, o alta firma care sa ma ajute in demersurile legate de obtinerea ajutorului? 4. Astept sa primesc banii - nu tre' sa ma apuc de investitie cu partea mea pana nu sunt acceptata in program? 5. In cazul refuzului, ce taxe exista pt inchiderea firmei si/sau dupa cat timp pot sa aplic din nou pt a obtine asemenea fonduri nerambulsabile? 6. Eu/firma trebuie sa garantez cu ceva pt a obtine banii? In cazul falimentului ce se intampla? Cat timp, dupa deschidere, ma "urmareste " statul? 7. Ce stiti despre programul din anul acesta? Am vazut k se dau 70%, sau 100.000 lei? Pe cand se va da drumul? Va multumesc anticipat!!