avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate catconst

Activitate catconst

Deci, angajatorul, institutie publica, are dreptul sa numeasca pe o functie temporara de conducere pe cine doreste, chiar daca acela nu desfasoara activitatea pentru acel post?
A fost numit doar in documente dar el nu desfasoara activitatile trecute in fisa postului pentru aceasta functie de sef de serviciu. Mai mult, eu am primit decizie pentru control lunar a acestui serviciu, am fost numit responsabil de contracte pentru cele legate de acest serviciu iar numirea lui s-a facut in timp ce era detasat la Ministerul Justitiei.
Am urmatoarea problema: sunt Specialist IT si de cativa ani lucrez la o institutie subordonata Ministerului de Justitie in cadrul unui serviciu. Seful de serviciu a fost numit temporar pe un post de director, iar pe postul sefului de serviciu a fost numit temporar un coleg care nu are nici o tangenta cu acest serviciu si care era detasat la minister. Daca s-ar fi organizat concurs as fi avut sanse foarte mari sa ocup acest post. Deasemenea, colegul numit temporar pe postul de sef de serviciu a fost ajutat sa fie numit pe acest post de un secretar de stat din minister. Mi s-a ascuns numirea temporara a acestui coleg si consider ca am fost discriminat pentru ca am competente in cadrul serviciului dar nu am relatii (pile) care sa mi le sustina. Ce trebuie sa fac? Sa depun un memoriu la ministru? Sa actionez institutia in instanta?:)